Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Svenska kraftnät söker en Balanstjänst­ingenjör

Senaste ansökningsdag:

Vill du säkra Sveriges elförsörjning i vårt nationella kontrollrum? Svenska kraftnät söker nu dig som vill arbeta operativt och ingå i den grupp som säkrar Sveriges elförsörjning varje sekund på dygnet, året runt.

Som balanstjänstingenjör arbetar du i skift, men har också viss tid på kontoret där du kan ingå som resurs i projekt och delta i vårt processarbete för förbättring av verksamheten. Andelen skift- respektive kontorstid varierar efter verksamhetens behov.

Enheten Kraftbalans ingår i avdelningen Drift och ansvarar för att dygnet runt upprätthålla en momentan effektbalans i det nordiska kraftsystemet. Detta görs genom den operativa funktionen Balanstjänsten i det nationella kontrollrummet.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. Resor i tjänsten kan förekomma.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta operativt med att övervaka och planera den nationella balansen och med att koordinera kraftutbytet på våra utlandsförbindelser. Du har ett tätt samarbete med våra motsvarigheter i Norden och med elmarknadens aktörer.

Tjänsten kommer även att innefatta:
> tid för fortbildning, simulatorövningar och annan kompetensutveckling
> deltagande i utvecklingsprojekt

Rollen som balanstjänstingenjör är unik i Sverige och du kommer därför att börja med en introduktionsutbildning vars längd anpassas utifrån din tidigare erfarenhet. Din roll ger dig ett brett kontaktnät i branschen och möjlighet att förstå hur kraftsystemet och elmarknaden fungerar.

Din bakgrund
Du ska ha eftergymnasial utbildning inom elkraft- eller energisystem alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift. Vidare har du erfarenhet av kontrollrumsarbete och skifttjänstgöring vid nät- eller produktionsföretag.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom elmarknaden.

Dina personliga egenskaper
Vi söker dig som kan arbeta självständigt och proaktivt. Du har förmåga att fatta beslut med gott omdöme även under tidspress. Då mycket kontakt sker med både interna och externa parter så har du god social kompetens och kan samarbeta med alla kontaktytor som ingår i arbetet. Du är tydlig i din kommunikation och har ett strukturerat och noggrant sätt för att utföra dina arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Karolina Näsholm alternativt HR-partner Josefina Blomquist. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO och Stefan Ekberg, ST. Då det är semestertider nås vi bäst via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 31 augusti 2019.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.