Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Svenska kraftnät söker en enhetschef inom kraftsystem

Senaste ansökningsdag:

Vill du vara med och definiera framtidens kraftsystem i Sverige?

Enheten Genomförandeanalys ligger inom avdelningen Kraftsystem, med uppdrag att utveckla ett kraftsystem med hög leveranssäkerhet och ett stamnät med hög tillgänglighet och rätt kapacitet, idag och i framtiden.

Enheten ansvarar för att ta fram övergripande lösningar för systempåverkande och strategiska anläggningsinvesteringar. Uppdraget för enheten innefattar att initiera och driva utredningar och tekniska förstudier inklusive genomförbarhetsanalys, bereda och teckna anslutningsavtal och att vara ansvarig kundkontakt gentemot externa anslutande kunder inom ansvarsområdet. Vidare ansvarar enheten för att bereda projektdirektiv samt agerar referensgrupp i anläggningsprojekten.Enheten består idag av 6 medarbetare och 3 konsulter.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. Tjänsteresor kan förekomma i viss mån.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som enhetschef Genomförandeanalys ingår du i avdelningen Kraftsystems ledningsgrupp och kommer främst att ansvara för enhetens verksamhet/uppdrag-, budget och personalansvar.

 Tjänsten kommer även att innefatta:
> Utveckling och implementering av nya processer, metoder och riktlinjer
> Säkerställa högkvalitativa underlag för inriktnings och investeringsbeslut
> Etablering av ett proaktivt samarbete med anslutande kunder

Din bakgrund
Du har en civilingenjörsexamen eller motsvarande erfarenhet förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdigt. Vidare har du:
> Ledarskapserfarenhet, exempelvis som chef, projektledare eller motsvarande
> God förståelse för elkraftsystem
> Erfarenhet av processutveckling, förändringsarbete, organisationsuppbyggnad eller motsvarande
> Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift.

Det är även meriterande om du har flerårig arbetslivserfarenhet från energibranschen, erfarenhet inom planering av stam- eller regionnät samt erfarenhet av personalansvar i en chefsbefattning, men det är inget krav.

Dina personliga egenskaper
Vi söker dig som har ett helhetsperspektiv med förmåga att planera, strukturera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du är en målinriktad ledare, driver innovation samt fokuserar på att skapa resultat i verksamheten.

Som ledare har du en stark förmåga att bygga team samt lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt och tydligt sätt. Du är trygg i dig själv och har mod att delegera och fatta beslut i tuffa situationer. Vidare är du är en god arbetsgivarrepresentant som visar öppenhet och tillit till dina medarbetare. Ditt beteende och sätt att vara är viktigt som kulturbärare.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Daniel Gustafsson, tel. nr. 0730-33 83 99 alternativt HR-partner Josefine Elinder, tel. nr. 0706-34 82 32. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91.
Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 21 oktober 2019. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv förmåga. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.