Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Svenska kraftnät söker en Enhetschef Markåtkomst

Senaste ansökningsdag:

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet?

Svenska kraftnät söker nu dig som vill leda och utveckla arbetet på enheten Markåtkomst. Ett viktigt och spännande uppdrag som skapar förutsättningar för Svenska kraftnäts ut- och ombyggnadsprojekt. Enheten ansvarar för markåtkomsten för Svenska kraftnäts ledningsprojekt och säkerställer en rättsenlig hantering av mark- och fastighetsrättsliga frågor, i enlighet med de principer som Svenska kraftnät tillämpar.

Dina arbetsuppgifter
Enheten består av nio personer och tillhör avdelningen Ledningsprojekt under Division Nät. I den här rollen kommer du få utrymme att genom dina ledarerfarenheter utveckla enheten och gruppen mot kollektiva och individuella mål. I din roll har du ett omfattande samarbete såväl internt som med andra myndigheter, konsulter och sakägare. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och rapporterar till Avdelningschef.

Rollen som enhetschef innefattar:

  • Att strategiskt driva enhetens arbete med de mark- och fastighetsrättsliga frågorna framåt tillsammans med medarbetare och konsulter
  • Fullt personalansvar för 8 medarbetare
  • Budgetansvar
  • Verksamhetsplanering och uppföljning
  • Kontinuerlig verksamhetsutveckling

Din bakgrund
Vi söker dig som är/har:

  • Akademisk examen inom för tjänsten relevant område (exempelvis inom samhällsbyggnad) eller motsvarande erfarenhet förvärvad på annat sätt
  • Flerårig erfarenhet som chef
  • Erfarenhet av att framgångsrikt ha drivit eller aktivt bidragit till förändringsarbete
  • God ämneskunskap i och intresse för ämnesområdet, som markåtkomst, ledningsrättslagen, skadereglering, fastighetsrättsliga frågor och/eller utbyggnad av infrastruktur
  • Flytande i svenska och engelska i tal och skrift

Vi ser även gärna att du har erfarenhet av att upphandla konsulter, samt erfarenhet av att leda och styra konsulter i komplexa projektmiljöer. Därtill är det också meriterande om du har arbetat med digitalisering av geografisk data.

Dina personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna hos dig som ledare och kulturbärare i vår verksamhet. I den här rollen söker vi dig som har ett strategiskt helhetsperspektiv med vana av att prioritera och förmåga att planera och organisera arbetet på ett effektivt sätt. Du är en utvecklingsorienterad ledare med vana av förändringsarbete. Därtill driver du innovation och fokuserar på att skapa resultat i verksamheten. Som ledare har du en stark förmåga att bygga team och du lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt och tydligt sätt. Du är trygg i dig själv - har mod att delegera och fatta beslut i tuffa situationer. Vidare är du är en god arbetsgivarrepresentant som visar öppenhet och tillit till dina medarbetare. 

Vill du veta mer? I den här rekryteringen samarbetar vi med HRM Affärsutveckling. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Hanna Falk, tel. nr. 070-944 88 64. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, 010-475 86 14, och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 30 april. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.