Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Svenska kraftnät söker en erfaren HMSK-sa­mordnare

Senaste ansökningsdag:

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Svenska kraftnät har de senaste åren kraftigt ökat investeringstakten och bedriver nu en stor mängd anläggningsprojekt i hela landet.

Anläggningsportföljen består av flera hundra planerade eller pågående projekt för utbyggnad eller förnyelse av stamnätets anläggningar. Projekten samordnas i program där relaterade projekt grupperas och koordineras. De bemannas med HMSK-konsulter som arbetsleds av enhet Hållbarhet. Vi söker nu dig som vill arbeta med att samordna och utveckla verkets arbete med HMSK-frågor i anläggningsprojekten. Tjänsten är placerad på enheten Hållbarhet bestående av 12 medarbetare som samordnar och utvecklar arbetet med HMSK-frågorna övergripande för alla verksamhetsområden, bl.a. förvaltning, upphandling, avvikelsehantering, kemikaliehantering, arbetsmiljö och hållbar utveckling. Enheten har en stödjande, kravställande och uppföljande roll för att Svk ska kunna arbeta systematiskt och strategiskt med dessa frågor. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
I rollen kommer du att utveckla HMSK-delarna i investeringsprojekten i våra stamnätanläggningar. Du samordnar och följer upp HMSK-konsulternas arbete med fokus på att det systematiska HMSK-arbetets genomförande sker likartat i alla projekt. Vi ser gärna att du utifrån behov genomför revisioner för att följa upp verksamhetens arbete med HMSK-frågor. På så sätt kommer du att stötta det systematiska förbättringsarbetet och strategiskt driva HMSK-arbetet framåt.

Du kommer ha stöd av ytterligare en HMSK-samordnare som kommer att ha liknande roll i projektverksamheten men arbeta mer med operativt stöd, analyser och administrativa uppgifter kopplade till konsulttillsättning. Rekrytering av den andra HMSK-samordnaren pågår. Tillsammans vägleder och stödjer ni verksamheten vid tillämpning av krav, arbetssätt, uppföljning och kontroll inom HMSK-området. Utöver ditt nära samarbete med projektverksamheten kommer du även att arbeta nära övriga specialister på enheten, där vi tillsammans utvecklar Svk utifrån våra specialistområden. Tjänsten innebär resor i begränsad omfattning, främst inom Sverige.

Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleutbildning motsvarande minst kandidat inom relevant område gärna med inriktning mot HMSK, eller motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Du har flerårig erfarenhet av att driva systematiskt och praktiskt HMSK-arbete. Du kommunicerar väl i tal och skrift både på svenska och engelska.

Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av arbetsmiljöarbete inom bygg- och anläggningsarbeten inom energibranschen. Har du dokumenterad utbildning och erfarenhet av att utveckla och förvalta ledningssystem och genomföra interna revisioner inom arbetsmiljöområdet är det meriterande. Utbildning i ESA Elfackkunnig, kunskaper inom elsäkerhet samt utbildning i Byggarbetsmiljösamordning (BAS) och erfarenhet av att arbeta i rollen som byggarbetsmiljösamordnare ser vi även som meriterande. Då denna roll ställer krav på starka ledaregenskaper ser vi gärna att du har erfarenhet av ledande och samordnande arbete i någon form.

Dina personliga egenskaper
Då rollen är verksövergripande ser vi att du har ett strategiskt synsätt och en helhetssyn på dessa frågor. Vidare är du en person som har lätt för att inspirera och skapa engagemang då rollen innefattar att vara en talesperson för HMSK-frågorna och hålla workshops och presentationer.  Du är initiativtagande och har lätt för att skapa goda relationer vilket krävs då denna roll innebär många kontaktytor i organisationen. Rollen ställer stora krav på din förmåga att samordna och leda HMSK-arbetet samtidigt som du behöver uppvisa hög integritet. I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Christoffer Börefelt, tel. nr. 010-475 82 07 alternativt HR-partner Johanna Engdahl, tel. nr. 010-475 83 55. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. nr. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 18 november 2019.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning. Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.