Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Svenska kraftnät söker en Junior anläggningsan­alytiker

Senaste ansökningsdag:

Har du stort intresse för analys och en bakgrund inom elkraft och dessutom vill bli en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet?

Just nu händer det mycket hos Svenska kraftnät - vi är en organisation i förändring. Svenska kraftnät är den myndighet som ansvarar för att el-överföringssystemet är säkert, miljöanpassat och kostnadseffektivt – i dag och i framtiden. Vi ansvarar för att handeln med el kanske så smidigt som möjligt i Sverige och med andra länder i Europa. Vi övervakar och styr kraftsystemet dygnet runt och bygger ut stamnätet för att möta samhällets behov av el. 

Inom gruppen Förvaltningsutveckling, som idag består av 10 personer, jobbar man med att på ett innovativt sätt förbättra förvaltningen av det svenska transmissionsnätet för el. Via ett nytt analysverktyg kan man analysera stora mängder data och skapa datadrivna beslutsunderlag för förvaltningsåtgärder.

Till gruppen söker man nu förstärkning i form av en junior/nyexaminerad Anläggningsanalytiker som kommer att arbeta med utveckling av algoritmer för riskanalys av anläggningstillgångar. Vidare ingår att utveckla och ta fram relevanta nyckeltal och statistik. Arbetet kommer även att innefatta dataanalys och förbättring av datakvalitet.

I rollen som Junior anläggningsanalytiker kommer Du att:

  • Utföra analyser för att förbättra Svk:s tillgångsförvaltning
  • Se till att slutsatserna av analyser och statistik blir presenterad på ett förståeligt sätt
  • Delta i utvecklandet av arbetsprocesser inom analys
  • Kontinuerligt arbeta mot en förbättrad datakvalitet
  • Delta i FoU-projekt inom digital innovation med målet att förbättra information kring anläggningarna tekniska tillstånd   

Som junior/nyexaminerad Anläggningsanalytiker kommer du att samarbeta med dataanalytiker, strategiska analytiker, teknikspecialister och underhållsingenjörer för att säkerställa Svk:s mål mot en förvaltning i världsklass.

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Sundbyberg.

Din bakgrund
Du har en Civilingenjörsexamen med inriktning elkraft eller motsvarande relevant examen samt med stort intresse för analys. Vidare har du:

  • Intresse för statistiska metoder och tillförlitlighetsanalys
  • Flytande i tal och skrift, både på svenska och engelska

Det är även meriterande om du kan göra sökningar med SQL och programmera i Python, R eller Matlab samt är bekant med analysverktyget Power BI.

Dina personliga egenskaper
För att lyckas i rollen söker vi dig som är analytisk lagd som kan jobba både brett och på djupet och se helheter. I tjänsten är det viktigt att du är målinriktad, nyfiken och inte rädd att prova på nya saker. Du är noggrann i ditt arbete och dina analyser samt besitter stort tålamod. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Technogarden AB. Vill du veta mer, kontakta gärna rekryteringskonsult Desiré Thylander, desire.thylander@technogarden.se tel. nr. 0739-80 83 94 eller Karin Segerholm, karin.segerholm@technogarden.se, tel. nr. 070-616 50 40
alternativt rekryterande chef Tommie Lindquist, tel. nr. 010 475 81 60. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91.

Välkommen med din ansökan senast den 14 januari 2020. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.