Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Svenska kraftnät söker en junior ingenjör inom elkraft och elsäkerhet

Senaste ansökningsdag:

Har du funderat på hur robust en elkraftledning ska vara? Eller hur den beter sig vid störningar, till exempel vid åskväder?

Svenska kraftnät söker nu dig som vill arbeta med stamnätets jordningssystem för luftledningar, kablar och stationer. Du kommer också arbeta tillsammans med andra nätägare med frågor gällande elsäkerhet.

Du kommer arbeta på enheten Luftledningsteknik som idag består av 13 tjänster. Tillsammans täcker vi ett brett teknikområde inom luftledningsteknik och elsäkerhet. Vi ansvarar för den tekniska utformningen av luftledningar och ger teknikstöd till verksamheten från tidig utredningsfas, under projektering och byggnation, till förvaltning- och underhållsfas.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som ingenjör inom elkraft och elsäkerhet kommer du att ingå i ett team och arbeta med att hantera jordnings- och elsäkerhetsfrågor för ledningar, kablar och stationer.

Tjänsten kommer bland annat att innefatta:
> Teknikstöd gällande jordning till projektledare och underhållsingenjörer i anläggningsprojekt och förvaltning.
> Hantering av induktionsproblematik, inducerade strömmar och spänningar i omgivande anläggningar.
> Föreslå utformning av lågspänningsnät som ligger i närheten av våra kraft-ledningar och föreslå eventuella skyddsåtgärder.
> Arbeta med teknikutveckling inom jordningsområdet.

Då vi är en organisation som hela tiden strävar efter att bli ännu lite bättre, ser vi gärna att du har intresse för att medverka i vår verksamhetsutveckling.

Du kommer att få möjligheten att utvecklas inom Svenska kraftnäts breda verksamhet och utbyta erfarenheter med erfarna och kompetenta kollegor. Tjänstens inriktning kan delvis anpassas efter din kompetens och dina intresseområden.
Du arbetar strategiskt på beställarsidan och får möjligheten att utveckla Sveriges kanske viktigaste infrastruktur – elnätet.

Din bakgrund
Du ska ha en utbildning med inriktning mot elkraft eller energi, till exempel teknisk fysik, elektroteknik, energisystem eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Vidare har du kunskap om:
> Elkraftsystem
> Beräkningar, t.ex. i Matlab eller Pscad
Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna, men det är inget krav, att du har arbetat med dimensionering av elsystem eller har praktiskt erfarenhet av jordning inom elkraftsbranschen.

Dina personliga egenskaper
Vi söker dig som är analytisk, lösningsorienterad och har stort intresse för teknik. Att våra anläggningar har god elsäkerhet är av största vikt och tjänsten förutsätter ett ansvarstagande förhållningssätt och gott omdöme. Du har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad då denna roll innebär många kontaktytor både internt och externt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Färdighetstester ingår i denna rekryteringsprocess.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Thomas Sandvall alternativt HR-partner Josefina Blomquist. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO och Stefan Ekberg, ST. Du når oss via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.
Välkommen med din ansökan senast den 21 november. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.