Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Svenska kraftnät söker en junior Kabelingenjör

Senaste ansökningsdag:

Som kabelingenjör på Svenska kraftnät medverkar du till utbyggnad och förvaltning av vitala delar i infrastrukturen tillhörande det svenska transmissionsnätet. Här får du en fantastisk möjlighet att lära dig av de vassaste i branschen och bidra till en samhällsviktig verksamhet.

Vi söker nu dig som har ett brinnande intresse för kabelteknik och kabelanläggningar för HVAC och HVDC. Hos oss får du en varierad roll där du ena dagen kan vara ute i skog och mark för att en annan dag arbeta med att ta fram tekniska riktlinjer eller besöka leverantörer för att bevittna tester av de produkter du har varit med och specificerat.

Du kommer att tillhöra enheten Kraftelektronik och kabel som i dagsläget består av 11 medarbetare och ansvarar för den tekniska utformningen av kabelanläggningar samt anläggningar inom området kraftelektronik. Enheten stöttar Svenska kraftnät med specialistkompetens inom kabelfrågor samt HVDC och FACTS.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som vår nya Kabelingenjör får du delta i pågående investeringsprojekt med kabelförläggning i mark, tunnel eller sjö. Du kommer även att medverka i internt arbete, t.ex. framtagande av tekniska riktlinjer och andra styrande dokument, samt agera tekniskt stöd i förvaltningsfrågor.
Tjänsten kommer även att innefatta:
> Framtagande av tekniska specifikationer för kabelanläggningar med HVAC- och HVDC-kablar från 220 kV och uppåt
> Granskning av teknisk dokumentation och agera teknikstöd i kabeltekniska frågor
> Medverkande vid typtester och kontroller

Du kommer att få möjligheten att utvecklas både på bredden och djupet inom kabelteknik och kabelanläggningar samt utbyta erfarenheter med kollegor som verkat länge inom branschen. För denna tjänst ges även möjlighet till upplärning genom lärlings- och mentorskap.

Din bakgrund
Du ska ha Civilingenjörsexamen inom elektroteknik eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vidare är en förutsättning för att lyckas  i tjänsten att:
> Du har körkort för personbil då du med enkelhet ska kunna transportera dig ute i fält eller till och från olika anläggningsplatser
> Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om  du har erfarenhet av elektroteknisk design samt högspänningsteknik, erfarenhet av normer och rekommendationer för beräkning och testning av HVAC- och HVDC-kablar från 220 kV och uppåt, samt erfarenhet av kabelsystemdesign och kabelinstallation.

Dina personliga egenskaper
För att ha förutsättningarna att lyckas i rollen som kabelingenjör söker vi dig med ett tekniskt intresse och med ett sinne för detaljer. Du behöver vara målmedveten och strukturerad i ditt sätt att arbeta. Vi ser att du är en person som är trygg i dig själv och med en förmåga att hantera olika typer av situationer. Slutligen kan du kommunicera med olika målgrupper och har lätt för att bygga goda relationer internt och externt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Per Andersson, tel. nr. 010-475 83 26 alternativt HR-partner Josefine Ellinder, tel. nr. 010-475 86 38. Fack-liga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91.
Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 27 januari 2020. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.


Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.