Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät söker en Kontrollanläggningsingenjör, hjälpkraftsystem

Senaste ansökningsdag:

Vill du arbeta i en föränderlig och utvecklande miljö där du bidrar med din kompetens och blir en viktig länk i arbetet för att hela Sverige lyser? Sök då tjänsten som kontrollanläggningsingenjör med fokus på hjälpkraft och lokalkraft på Svenska kraftnät.

Svenska kraftnät söker nu dig som drivs av ett stort teknikintresse, har god kunskap om lokal- och hjälpkraftsanläggningar och som vill använda och utveckla den kompetensen ytterligare. Du kommer att tillhöra enheten Stationsautomation som för närvarande består av 20 personer och vars främsta uppgift är att stödja investeringsverksamheten inom Svenska kraftnät med teknisk kompetens samt vara en tydlig kravställare på den tekniska utformningen av våra anläggningar.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. Det kan också finnas möjlighet att placeras på något av våra lokalkontor i Sundsvall eller Sollefteå. Inrikes och utrikes resor förekommer i tjänsten.

Arbetsuppgifter

I rollen som kontrollanläggningsingenjör inom lokal- och hjälpkraft kommer du främst att ansvara för principerna för lokalkraft, hjälpkraft och montage av kontrollanläggningen för transmissionsstationer. Tillsammans med kollegor på enheten tar du fram Svenska kraftnäts kravställning och du arbetar också med uppdateringar och framtagning av nya tekniska riktlinjer för lokalkraft, hjälpkraft och montage av kontrollanläggningen.

Vidare stöttar du projektverksamheten med att rita/ta fram lokalkraftscheman samt granskar belastningsberäkningar och selektivplaner för lokalkraft. Du granskar utformningen av kontrollanläggningar/styrsystem för lokal- och hjälpkraft inklusive t.ex. reservkraft, VHC, lokalkraftstransformator. Du deltar också på FAT, SAT och besiktningar av dessa anläggningar samt granskar dimensionering av dem. Att stötta vår underhållsverksamhet i kontrollanläggningsfrågor inom lokal- och hjälpkraft, samt att arbeta med metoder för kvalitetssäkring av leveranser av lokal- och hjälpkraft, ingår även det i rollen. Du hjälper även till att granska montage av kontrollanläggningar i projekten så att de följer riktlinjer och standarder.

Din bakgrund

Du har högskoleingenjörs- alternativt civilingenjörsexamen inom elkraft eller på annat sätt förvärvade kunskaper motsvarande detta.

Vidare har du:

  • Flera års erfarenhet av att arbeta med lokalkraft- och hjälpkraftsanläggningar, gärna inom energi eller industrisektorn
  • B-körkort
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med lokalkrafts- och hjälpkraftsanläggningar inom region- eller transmissionsnät samt att du har kunskaper om anslutningar till hjälpkraftslindning och tertiärlindning. Har du kunskap om standarder inom lokalkraft/hjälpkraft, elinstallationsregler och montageprinciper för kontrollanläggning är det meriterande.

Det är även meriterande med kunskap om/erfarenhet inom:

  • TN-S och TN-C-system
  • Anslutande spänning i lokaltransformator (distributionsspänning)
  • Lokaltransformatortyper, nollpunktsbildare inom distributionsnätet, jordningssystem (spoljordade system, nollpunktsmotstånd och reaktor eller annan utformning)
  • Kablage för 20 kV, 11 kV och 400 V kablar inklusive förläggning och dimensionering av kraft- och kontrollkabel

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen söker vi dig som kan arbeta självständigt och trivs med det. Du känner dig bekväm med att fatta egna beslut och är lösningsfokuserad. Då detta är en roll med många varierande kontaktytor behöver du också har lätt för att kunna kommunicera med olika målgrupper i både tal och skrift, och vi ser att du har lätt för att samarbeta med andra och bygga goda relationer.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Urban Selin, 010-475 85 53. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Varmt välkommen med din ansökan senast 19 maj 2021.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

   
Ansök