Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Svenska kraftnät söker en Miljöspecialist

Senaste ansökningsdag:


Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet?
I Svenska kraftnäts strategi finns en målbild att vi 2023 ska ha en etablerad hållbarhets- och säkerhetskultur som genomsyrar verksamheten, både internt och i samarbetet med våra leverantörer.  Svenska kraftnät söker nu dig som vill arbeta brett med att stärka verkets arbete med miljöfrågor.

Tjänsten som miljöspecialist är placerad på enheten Hållbarhet bestående av 12 kompetenta medarbetare som samordnar och utvecklar arbetet med frågor kring arbetsmiljö, miljö, elsäkerhet, kvalitet och hållbarhet. Enheten har både en stödjande, kravställande och uppföljande funktion för att Svenska kraftnät ska kunna arbeta systematiskt med dessa frågor. Vi vill vara ledande i elnätsbranschen och arbetar aktivt för att hitta lösningar som är säkra och hållbara för människor och miljö.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.


Dina arbetsuppgifter
Rollen som miljöspecialist kommer att innebära att arbeta med verksövergripande styrning, samordning och utveckling inom miljöområdet. Arbetet sker i tätt samarbete med ytterligare två kollegor inom miljöområdet och tillsammans med övriga specialister på enheten.

Tjänsten bland annat att innefatta: 
> Stötta arbetet med att utveckla det systematiska miljöarbetet, däribland vår certifiering enligt ISO 14001.
> Miljöfrågor kopplade till förvaltning av våra befintliga anläggningar samt utbyggnadsprojekt för nya anläggningar.
> Miljöfrågor kopplade till FN:s globala mål för hållbar utveckling, klimat, energi, påverkan på natur och biologisk mångfald.
> Stötta och delta, alternativt ansvara för, planering och genomförande av revisioner internt såväl som hos leverantörer.
> Ta fram underlag för utbildningar och själv hålla utbildningar.
> Utveckla vår interna och externa kommunikation kring miljöfrågor.

Tjänsten innebär resor både inom och utom Sverige.

Du kommer att få möjligheten att utvecklas inom miljöområdet men även inom flera områden som ligger i enhetens uppdrag då vi arbetar integrerat.

Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleutbildning minst motsvarande kandidat inom relevant område eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har flerårig erfarenhet av systematiskt miljöarbete. Du har förmågan att kommunicera väl och tydligt i tal och skrift både på svenska och engelska.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat med miljöledningssystem enligt ISO 14001 samt planerat och genomfört revisioner av ledningssystem och miljökrav. Meriterande är även erfarenhet av miljöfrågor inom entreprenadverksamhet, bygg- eller energibranschen. Vidare ser vi gärna att du arbetat med FN:s globala mål, tillstånds- och tillsynsfrågor avseende miljöfarlig verksamhet samt tagit fram och undervisat i miljöutbildningar och arbetat kommunikation av mil-jöfrågor.

Dina personliga egenskaper
Då rollen är verksövergripande ser vi gärna att du har förmåga att arbeta med olika typer av miljö- och hållbarhetsfrågor ur ett helhetsperspektiv. Vidare är du en person som är kommunikativ och har lätt för att inspirera och skapa engagemang då rollen innefattar att hålla utbildningar och kommunicera miljöarbetet.
Du är en initiativtagande person som har lätt för att skapa goda relationer och samarbeta vilket krävs då denna roll innebär många kontaktytor i organisationen. I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Christoffer Börefelt, tel. nr. 010-475 82 07 alternativt HR-partner Rebecca Bergqvist Knutsson. Fackliga re-presentanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. nr. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 26 januari 2020. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.


Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.