Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Svenska kraftnät söker en operativ projektkomm­unikatör (vikariat)

Senaste ansökningsdag:

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi bygger ut stamnätet för att möta framtidens energibehov och utvecklar vårt samarbete med övriga Europa.

Svenska kraftnät söker nu dig som vill som vill arbeta som kommunikatör i våra stamnätsprojekt och vara delaktig i utvecklingen av den svenska och europeiska elmarknaden.

Du kommer att tillhöra enheten Kommunikation som består av 15 personer. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg och är ett föräldravikariat under 2020 med möjlighet till förlängning.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som projektkommunikatör kommer du främst att ansvara för kommunikationsarbete i projekt där vi bygger nya kraftledningar. Du kommer ha ett nära samarbete med projektverksamheten och vara deras kommunikationsresurs. I rollen ingår att skriva texter och producera material för både trycksaker och webb. I tjänsten ingår även att:
• Kartlägga intressenter, formulera och samordna budskap samt göra kanalval.
• Kvalitetssäkra extern kommunikation, inklusive språkgranskning och formgivning.
• Uppdatera information på Svenska kraftnäts intranät och externa webb.

Det här är en roll för dig som är en god skribent, gillar att ha många kontaktytor och ge bra service. Du får möjlighet att utvecklas och utbyta erfarenheter med kollegor som verkat länge inom branschen.

Din bakgrund
Du ska ha en eftergymnasial utbildning inom kommunikation.

Vi ser gärna att du erfarenheter av att ha arbetat som kommunikatör och är van vid att skriva och kommunicera komplicerade frågor på ett målgruppsanpassat sätt. Vidare ser vi positivt på om du har erfarenhet av Adobe CS-paketet och webbpubliceringsverktyget EpiServer.

Dina personliga egenskaper
I rollen som kommunikatör hos oss kommer du att ha många kontaktytor inom och utanför organisationen. Vi ser därför att du är utåtriktad, lyhörd och har lätt för att samarbeta med olika typer av personligheter. Då du arbetar med många projekt parallellt behöver du vara en duktig koordinator som kan se helhetsbilden och prioritera. Dessutom är du nyfiken som person och du tar egna initiativ i din roll som kommunikatör.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Maria Örtenholm, tel. nr. 010-475 84 80. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 19 november 2019. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning.