Svenska kraftnät söker en projektkomm­unikatör (vikariat)

Senaste ansökningsdag:

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi bygger ut stamnätet för att möta framtidens energibehov och utvecklar vårt samarbete med övriga Europa.

Svenska kraftnät söker nu dig som vill arbeta som kommunikatör i våra stamnätsprojekt och vara delaktig i utvecklingen av den svenska och europeiska elmarknaden.

Du kommer att tillhöra enheten Kommunikation som består av 15 personer. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg och är ett vikariat för en av våra medarbetare som går på föräldraledigt.

Dina arbetsuppgifter
Som projektkommunikatör arbetar du både strategiskt och operativt. Du har ett övergripande ansvar för projektkommunikationen i ett större geografisk område samtidigt som du ansvarar för planering och genomförande av kommunikationsinsatser i enskilda projekt. Du säkerställer även att kommunikationen görs i enlighet med Svenska kraftnäts övergripande strategi och budskap.

Tjänsten kommer även att innefatta:
> långsiktig utveckling av Svenska kraftnäts kommunikationsarbete
> att delta i det redaktionella arbetet
> publicering på webb och sociala medier

Ditt arbete utförs i nära samarbete med projektledning, våra projektkommunikatörer och övriga kommunikationsenheten.

Din bakgrund
Du ska ha examen inom kommunikation, media, journalistik eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du är en skicklig skribent och förstår svenska och engelska i tal och skrift. Vidare har du erfarenhet av:
> strategiskt och operativt kommunikationsarbete
> att producera innehåll till olika kanaler och målgrupper

Vi ser gärna att du har erfarenhet av:
> att arbeta med kommunikation i större projekt, gärna inom infrastruktur, offentlig verksamhet eller elbranschen
> att arbeta brett med kommunikation, förklara komplexa frågor och anpassa budskap efter målgrupp och kanaler
> att arbeta med sociala kanaler, film, Adobe CS-paketet och webbpubliceringsverktyget EpiServer

Dina personliga egenskaper
Vi söker dig som är en utåtriktad och engagerad person som bidrar med egna idéer, driver frågor och sätter igång och fullföljer kommunikationsaktiviteter. För att trivas i rollen tror vi att du tycker om att ha många interna och externa kontakter, samarbeten i olika grupperingar och även tycker om att tala i såväl stora som mindre sammanhang. Du har även helhetssyn och förmåga att prioritera. Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper.

Svenska kraftnät arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

Vill du veta mer, kontakta gärna tf. enhetschef Maria Örtenholm tel. 010-475 84 80 eller HR:s rekryteringsspecialist Josefina Blomquist, tel. 010-475 88 17. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 4 mars 2019. Vikariatet beräknas starta någon gång i maj 2019 och pågå till april 2020.

Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.