Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Svenska kraftnät söker en projektledare för stationsprojekt till enheten Station och HVDC

Senaste ansökningsdag:

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi bygger ut stamnätet för att möta framtidens energibehov och utvecklar vårt samarbete med övriga Europa.

Svenska kraftnät söker nu dig som vill arbeta inom anläggningsprojekt med inriktning mot HVDC, GIS, FACTS och kontrollanläggning för nya och befintliga anläggningar.

Svenska kraftnät genomför just nu ett stort antal nyinvesteringar i stamnätet. Vi är därför både en växande organisation och en organisation under förändring för att möta framtidens energibehov, vilket innebär att du har stor möjlighet att påverka ditt arbete och vår organisation.

På enhet ”Station och HVDC” arbetar vi inom projekt med inriktning mot t.ex HVDC, GIS, FACTS och kontrollanläggning för nya och befintliga anläggningar. Vårt uppdrag är att driva anläggningsprojekt från förstudie till färdig anläggning. Vi sätter högt fokus på att arbetet drivs med hög personsäkerhet, kvalitet, effektivitet och låg miljöpåverkan.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg eller i Sundsvall.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som projektledare kommer du att ansvara för projektets genomförande med avseende på bl.a. tid, kostnad och resultat. Det dagliga arbetet handlar om att leda och styra projektgruppen inom projektets olika faser. Sammanställa förfrågningsunderlag, utvärdera anbud, upphandla och med kontrakterade entreprenör(er) genomföra beslutad investering. Som projektledare har du arbetsmiljöansvar i entreprenader ute i fält samt byggarbetsmiljösamordnare innan kontrakt.

Tjänsten innebär resor, främst inrikes men till viss del även utrikes.

Tjänsten kommer även att innefatta:
> Kontraktsförhandlingar samt kontraktsförvaltning.
> Följa upp projektet genom ekonomiska prognoser samt aktivt arbete med riskhantering.
> Att delta i linjeorganisationens verksamhetsutveckling.

Din bakgrund
Du ska ha högskoleexamen inom relevant område eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vidare har du erfarenhet av:
> Projektledning inom infrastruktur, eller bygg- och anläggningsprojekt, minst 5 år. Har du fler års erfarenhet av projektledning inom dessa områden ser vi det som meriterande.
> Entreprenadjuridik, så du kan hantera kontraktsförhandlingar samt förvalta kontraktet inom ramen för projektet.
> Körkort är ett krav då arbetet förutsätter att du kan ta dig till anläggningsprojekten.
> Du god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av driva projekt inom AC, HVDC, GIS, FACTS eller kontrollanläggning på hög- eller mellanspänningsnivå. Att du har deltagit vid FAT, SAT och/eller idrifttagning ser vi som meriterande.

Certifiering inom projektledning, t.ex. PMP, IPMA ser vi också som en bra merit.

Dina personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas som projektledare i vår verksamhet krävs att du är mål- och resultatorienterad samt har lätt för att samarbeta med andra då du har nära kontakt med både interna och externa samarbetspartners.

Vi söker dig som har en god förmåga att leda och engagera en projektorganisation. Du är trygg i dig själv och har förmåga att fatta beslut och agera utifrån dessa.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Linda Granfelt, tel. nr. 010-475 87 59 alternativt rekryteringsspecialist Josefina Blomquist, tel. nr. 010-475 88 17. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 30 april 2019. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens mest attraktiva arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.