Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Svenska kraftnät söker en projektledare för strategiska kraftsyste­mprojekt

Senaste ansökningsdag:

Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Sök då tjänsten som projektledare för strategiska kraftsystemprojekt hos Svenska kraftnät.

Energibranschen befinner sig i en tid av snabb utveckling och stora förändringar med ökade omställningskostnader och investeringar som följd. Denna utveckling präglar också Svenska kraftnät som – genom sin roll som stamnätsägare och systemansvarig – är en central aktör på elmarknaden.

Svenska kraftnät söker nu dig som vill arbeta som projektledare för våra viktiga utvecklings- och implementeringsprojekt inom kraftsystemet och vara delaktig i förändringen av den europeiska elmarknaden. Du kommer att tillhöra enheten Systemprojekt, inom division System, som är under uppbyggnad. Enheten Systemprojekt ansvarar för att divisionens utvecklings- och implementeringsin-satser genomförs på ett effektivt sätt. Enhetens ansvar innefattar projektledning, planering och uppföljning.

Systemdivisionen ansvarar för driften av elsystemet, men också för utvecklingen av regelverk och processer för en välfungerande elmarknad och trygg elförsörjning. Denna verksamhet är komplex och utmärks av snabba och omfattande förändringar som kommer att prägla ditt jobb som projektledare.

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Sundbyberg. En betydande del av divisionens arbete sker framförallt på nordisk nivå men även på europeisk, varför en del resor och uppdrag utanför Sverige ingår i rollen.

Dina arbetsuppgifter
Som projektledare kommer du att genomföra utvecklings- och implementeringsprojekt inom områdena kraftsystemets stabilitet, marknadsförändringar och nätutveckling. Projekten omfattar ofta samtliga faser från förstudie till implementation och löper över flera år. Du kommer att arbeta med många interna och externa kontaktytor och representera projektet mot branschaktörer, myndigheter och andra europeiska stamnätsoperatörer.

Som projektledare ansvarar du för projektets tid, kostnad och resultat. Det dagliga arbetet handlar om att leda och styra projektgruppen inom projektets olika faser.

Vi är en organisation under förändring vilket innebär att du har stor möjlighet att påverka.

Det ingår även i tjänsten att delta i linjeorganisationens verksamhetsutveckling.

Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleexamen eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vidare har du:
> Flerårig erfarenhet som projektledare eller motsvarande roll/ansvar
> Erfarenhet av att ha arbetat inom energibranschen
> God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

Vi ser det som meriterande om du har certifiering inom projektledning enligt IPMA, PMI eller motsvarande, god förståelse om det nordiska kraftsystemets uppbyggnad och drift, erfarenhet av att ha arbetat med elmarknadsrelaterade frågor, erfarenhet av att implementera regelverk, erfarenhet av förändringsled-ning, samt vana att agera på strategisk nivå och gentemot högre ledningsgrupper.

Dina personliga egenskaper
För att lyckas som projektledare i vår verksamhet krävs att du är tydlig, mål- och resultatorienterad samt har lätt för att samarbeta med andra då du har nära kontakt med både interna och externa samarbetspartners. Vi söker dig som har en god förmåga att leda och engagera en projektorganisation. Du är trygg i dig själv och har förmåga att fatta beslut och agera utifrån dessa.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Elisabeth Larsson, tel. nr. 010-475 84 75 alternativt HR-specialist Josefina Blomquist, tel. 010-475 88 17, tel. nr. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.eftenamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 29 januari 2020.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.