Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Svenska kraftnät söker en projektledare med inriktning telekommu­nikation

Senaste ansökningsdag:

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Telekommunikation är en nödvändig del för drift och övervakning av stamnätet och nu söker vi dig som vill arbeta med att säkerställa att kommunikationen fungerar även imorgon.

Du kommer att jobba med Svenska kraftnäts kommunikationsnät och se till så att stamnätets kraftledningar och stationer förses med den teknik som behövs för nätet i form av optofiber och aktiv utrustning.

Du kommer att tillhöra enheten för telekommunikation som består av 11 medarbetare som ansvarar för drift och utveckling av Svenska kraftnäts samhällsviktiga fiber- och kommunikationsnät. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som projektledare på enheten för telekommunikation kommer dina arbetsuppgifter i huvudsak att bestå av medverkan i anläggningsprojekt gällande utbyggnad och förnyelse av stamnätet. Du ansvarar i dessa projekt för alla delar som rör optofiber, tele och datakommunikation. Du deltar i projekten från förstudie till genomförande, och du kommer att delta i flera olika projekt parallellt. I arbetsuppgifterna som är omväxlande ingår bland annat att ta fram de handlingar som behövs under projektets gång, planering av de aktiviteter som ska utföras inom ditt ansvarsområde, vägledning av entreprenörer, koordinering av teknisk personal och besiktning av utfört arbete med mera. Tjänsten kommer även att innefatta:

> Att självständigt leda telekommunikationsprojekt avseende exempelvis fiberutbyggnad, leveranser till externa kunder, utrustningsskiften med mera.
> Arbete med att förbättra och utveckla rutiner och arbetsmetoder inom enhetens ansvarsområden.

Din bakgrund
Du ska ha utbildning inom IT/telekommunikation eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vidare har du erfarenhet av:

> Att arbetat som projektledare eller delprojektledare i minst 5 år.
> Väldokumenterad erfarenhet av telekommunikation eller IT-installationer.
> Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift.

Eftersom resor förkommer i tjänsten är körkort ett krav.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av samhällsviktig kommunikation och kompetens inom fiberinstallationer, nätplanering eller IP/WAN är meriterande.

Dina personliga egenskaper
Rollen är väldigt självständig och ställer därmed stora krav på ditt personliga ledarskap i form av egna initiativ, tydlighet och ansvarskänsla. I dina projekt ansvarar du för ett brett område av frågor och det är därför viktigt att du hela tiden arbetar^utifrån ett helhetsperspektiv. Du behöver ha en hög samarbetsförmåga och erfarenhet av att skapa goda relationer då du kommer att ha många kontaktytor inom och utanför organisationen. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Julia Möhlnhoff, tel. nr. 010-475 8343 alternativt HR-partner Johanna Engdahl, tel. nr. 010-475 83^55. Fackliga representanter är erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 12 augusti. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning. Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.