Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Svenska kraftnät söker en reläskydds­ingenjör

Senaste ansökningsdag:

Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi bygger ut och förnyar stamnätet för att möta framtidens energibehov och utvecklar vårt samarbete med övriga Europa.

Svenska kraftnät söker nu dig som vill vara med och säkerställa en fortsatt hög person- och driftsäkerhet samt har en god förståelse för olika fenomen som kan uppstå i kraftsystemet.

Du kommer att tillhöra enheten Skydd och kontroll som består av 12 medarbetare. Enhetens övergripande ansvar är att stötta Svenska kraftnät med kompetens inom reläskyddsfrågor, störningsanalys och kontrollanläggningsförvaltning. Enheten ansvarar även för den tekniska kravställningen inom området skydd och kontroll.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som reläskyddsingenjör kommer du tillsammans med dina erfarna kollegor att ansvara för reläskyddssystemen i våra anläggningar. I det arbetet ingår utformning av reläskyddssystem, beräkningar och utarbetande av reläskyddsinställningar.
Rollen kommer även att innefatta:
> delta i våra anläggningsprojekt som ansvarig för skyddssystem
> störningsanalyser för transmissionsnätet
> delta i förvaltning av våra reläskyddssystem
> delta i verksamhetsutveckling och teknikutveckling inom området

Utvecklingsmöjligheter
Svenska kraftnät erbjuder goda möjligheter till personlig utveckling och kunskapsmässig fördjupning genom kompetensutveckling. Ett spännande område som öppnar sig är elbranschens digitalisering, där Svenska kraftnät har som ambition att vara ledande.

Din bakgrund
Civil- eller högskoleingenjör med inriktning elkraft, energisystem eller motsvarande. Alternativt har du förvärvat likvärdig kompetens på annat sätt.

Vidare har du/är du:
> flera års dokumenterad arbetslivserfarenhet inom reläskyddsområdet
> arbetat med att ta fram reläinställningsplaner/selektivplaner och utformning av reläskyddssystem
> B-körkort
> kommunikativ och uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift

Vi ser gärna att du har erfarenhet av nätberäkningsprogram (CAPE, PSS/E eller liknande programvara) eller annan erfarenhet av att arbeta med direktjordade system (till exempel störningsanalys eller nätplanering).

Det är också meriterande med erfarenhet inom något eller några av områdena nedan:
> att ha arbetat med flera olika fabrikat och generationer av reläskydd (numeriska, statiska, elektromekaniska)
> datakommunikation och IEC 61850
> reläskyddsprogramvaror (t ex Digsi4/5, PCM600)

Dina personliga egenskaper
Vi ser att du är analytisk och har god samarbetsförmåga då denna roll innebär många kontaktytor både internt och externt. Tjänsten kräver även att du är kvalitetsmedveten och noggrann, eftersom ditt arbete handlar om att upprätthålla hög person- och driftsäkerhet på stamnätet. Du bör också vara driven och självständig samt ha som vana att dela med dig av dina egna kunskaper och erfarenheter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Michael Jarl, tel. nr. 010-475 83 76 alternativt rekryteringsspecialist Josefina Blomquist, tel. nr. 010-475 88 17. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 1 maj 2019. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.