Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Svenska kraftnät söker en säkerhetsadmin­istratör för registerkontroller

Senaste ansökningsdag:

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi söker nu dig som vill bidra till att skydda elförsörjningen i Sverige, genom att handlägga registerkontroller av personer som får del av säkerhetskänslig verksamhet eller hemlig information.

Som säkerhetsadministratör blir du en viktig del av Svenska kraftnäts säkerhetsarbete. Du kommer att tillhöra enheten Säkerhet och tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
I din roll kommer du framförallt att arbeta med att handlägga registerkontroller för Svenska kraftnät och för elsektorn i övrigt. Arbetsuppgifterna innefattar bland annat att:
> Administrera nya och befintliga registerkontroller för elförsörjningen.
> Ge råd och stöd om registerkontroller till interna beställare och representanter för elsektorn samt ha löpande kontakt med Säkerhetspolisen.
> Medverka i utvecklingen av arbetssätt och verktyg för registerkontroll.
> Stötta arbetet med säkerhetsskyddade upphandlingar (SUA)

Du kommer att få möjligheten att utvecklas inom säkerhetsområdet och arbeta nära kunniga kollegor med olika specialistkompetenser.

Din bakgrund
Du har examen från gymnasiet. Eftergymnasial utbildning är meriterande. Vidare har du:
> Minst ett års erfarenhet av administrativt arbete från statlig myndighet eller annan offentlig förvaltning.
> God datorvana.
> En god förmåga att kommunicera och uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från säkerhetsområdet, exempelvis genom utbildning eller från arbete med signalskydd eller säkerhetsprövning av personal. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med hemliga handlingar är även det meriterande.

Dina personliga egenskaper
Du är en självgående och noggrann person med en god kommunikativ förmåga. Du har lätt för att skapa förtroende och bygga goda relationer och samarbete är en självklar del av ditt arbete. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt, vilket du drar nytta av vid arbetstoppar. Eftersom du förstår varför en god säkerhet är viktig präglas ditt arbete av ett högt säkerhetsmedvetande.

Vill du veta mer, kontakta gärna säkerhets- och säkerhetsskyddschef Erik Nordman, tel. nr. 010-475 81 11 alternativt HR-partner Josefina Blomquist tel. nr. 010-475 88 17. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 21 april 2019. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.