Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Svenska kraftnät söker en Senior anläggningsan­alytiker

Senaste ansökningsdag:

Har du stort intresse för analys och en bakgrund inom elkraft och dessutom vill bli en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet?

Just nu händer det mycket hos Svenska kraftnät - vi är en organisation i förändring. Svenska kraftnät är den myndighet som ansvarar för att el-överföringssystemet är säkert, miljöanpassat och kostnadseffektivt – i dag och i framtiden. Vi ansvarar för att handeln med el kan ske så smidigt som möjligt i Sverige och med andra länder i Europa. Vi övervakar och styr kraftsystemet dygnet runt och bygger ut stamnätet för att möta samhällets behov av el. 

Inom gruppen Förvaltningsutveckling, som idag består av 10 personer, jobbar man med att på ett innovativt sätt förbättra förvaltningen av det svenska transmissionsnätet för el. Via ett nytt analysverktyg kan man analysera stora mängder data och skapa datadrivna beslutsunderlag för förvaltningsåtgärder. För att kunna dra rätt slutsatser vid vidareutveckling av analysmetoder och indata krävs, förutom kunskap om dataanalys, även ingående kunskap om anläggningarnas funktion.

Till gruppen söker man nu förstärkning i form av en senior Anläggningsanalytiker som kan vara ledande i arbetet med att utveckla hur data ska analyseras samt säkerställa riktig datakvalitet. Arbetet kommer till stor del utgå från din kunskap inom elkraftanläggningar för att ta fram och förbättra de algoritmer som krävs för automatisk riskanalys av anläggningsdelar.

I rollen som senior anläggningsanalytiker kommer Du att:

  • Utföra analyser för att förbättra Svk:s tillgångsförvaltning
  • Se till att slutsatserna av analyser blir presenterad på ett förståeligt sätt och att det leder till rätt förslag på förvaltningsåtgärder
  • Ha en ledande roll i utvecklandet av arbetsprocesser inom anläggningsanalys
  • Identifiera intressant data som kan användas för att indikera fel i anläggningarna och utveckla analysmetoder
  • Delta i FoU-projekt inom digital innovation med målet att förbättra information kring anläggningarna tekniska tillstånd   

Som senior Anläggningsanalytiker kommer du att samarbeta med dataanalytiker, strategiska analytiker, teknikspecialister och underhållsingenjörer för att säkerställa Svk:s mål mot en förvaltning i världsklass.

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Sundbyberg.

Din bakgrund
Du ska ha en Civilingenjörsexamen med inriktning elkraft eller motsvarande relevant bakgrund samt ett stort intresse för analys. Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift. Du ska också ha:

  • Flera års erfarenhet av arbete inom elkraftbranschen
  • Betydande elkraftkompetens med kunskap om anläggningars ingående komponenter
  • Erfarenhet av dataanalys eller felanalys

Det är meriterande om du har arbetat med underhållsplanering och/eller haveriutredning på stamnät eller regionnät.

Dina personliga egenskaper
För att lyckas i rollen söker vi dig som är förtroendeingivande då det i rollen som anläggningsanalytiker är viktigt att vara trygg och stabil. Du tycker om att jobba strukturerat och ha ordning och reda i ditt dagliga arbete. Som person är det viktigt att du är analytiskt lagd och kan jobba både brett och på djupet och se helheter. Du en är naturlig ledare och känner dig bekväm med att fatta egna beslut. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Technogarden AB. Vill du veta mer, kontakta gärna rekryteringskonsult Desiré Thylander, Desire.Thylander@technogarden.se  tel. nr. 0739-80 83 94 eller Karin Segerholm, Karin.Segerholm@technogarden.se tel. nr. 070-616 50 40
alternativt rekryterande chef Tommie Lindquist, tel. nr. 010 475 81 60. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91.

Välkommen med din ansökan senast den 12 januari 2020. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.