Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Svenska kraftnät söker en systemingenjör SCADA

Senaste ansökningsdag:

Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi bygger ut stamnätet för att möta framtidens energibehov och utvecklar vårt samarbete med övriga Europa?

Svenska kraftnät söker nu dig som vill vara delaktig i arbetet med de IT-system som är en förutsättning för en hög driftsäkerhet i elsystemet. Du kommer att tillhöra enheten Driftsystem som består av sexton personer. Enhetens övergripande ansvar är att underhålla och utveckla de IT-system som används av Svenska kraftnäts kontrollrum.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
I denna roll kommer du ansvara för underhåll av informationen i det SCADA/EMS-system som används för styrning och övervakning av det svenska stamnätet. Du utgör en viktig länk till våra anläggningsprojekt, med uppgiften att förbereda SCADA-systemet inför idrifttagning av nya anläggningar.

Du kommer också agera expert på SCADA-nära applikationer och konfiguration såsom larm, bilder och realtidsberäkningar. Detta innebär att du kommer arbeta tätt ihop med operatörerna för att fånga upp nya behov och därefter implementera lösningar i systemet. Ibland krävs anpassningar i standardsystemet, och då innefattar ditt arbete att agera kravställare och säkerställa kvalitet i leveransen från vår leverantör.

Rollen innefattar både att arbeta proaktivt för att tillhandahålla systemstöd med hög tillgänglighet och kvalitet, samt att vara en del i teamet för andra linjens support för att lösa problem som uppkommer.

Du kommer få möjlighet att utveckla dina kunskaper om det nordiska kraftsystemet som en del i ett väl fungerande team av kompetenta kollegor. Du bidrar tack vare det nära samarbetet med kollegorna i Svenska kraftnäts kontrollrum till att vi alltid håller Sverige lysande. Du kommer in i en tid som präglas av utveckling, med spännande arbetsuppgifter för den som visar engagemang och är villig att lära.

Din bakgrund
Du ska ha god elkraftteoretisk kunskap förvärvad genom akademisk examen inom elkraft eller energisystem, eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du är kommunikativ och behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Du har minst fem års arbetslivserfarenhet inom energisystemområdet.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av ett eller flera av dessa områden: SCADA-system, kraftsystemdrift, kontrollanläggning, programmering och SQL.

Dina personliga egenskaper
Du är öppen för ny kunskap och intresserad av problemlösning, då du ständigt kommer ställas inför nya frågeställningar i ditt arbete. De system du arbetar med är driftkritiska och samhällsviktiga, vilket ställer krav på kvalitetsmedvetenhet och noggrannhet. Du är samarbetsorienterad och initiativtagande och bidrar starkt till det team som har som mål att stötta kontrollrummet på bästa möjliga sätt.

Svenska kraftnät arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Najib Mirkhani, tel. nr. 010-475 81 79, alternativt
rekryteringsspecialist Josefina Blomquist, tel. nr. 010-475 88 17.
Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91.
Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se
 
Välkommen med din ansökan senast den 20 januari 2020. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.