Svenska kraftnät söker en Systemingenjör Telekom

Senaste ansökningsdag:

Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi bygger ut stamnätet för att möta framtidens energibehov och utvecklar vårt samarbete med övriga Europa.

Svenska kraftnät söker nu dig som vill ingå i ett team som arbetar med drift och planering av kommunikationen för Sveriges stamnät. Svk:s Drifttelenät (DTN) består av svartfiber, våglängds- och SDH-teknik. Du kommer att tillhöra enheten Telekommunikation som ingår i IT-Driftavdelningen. Vi är elva personer och vårt övergripande ansvar är drift och underhåll samt utveckla Svenska kraftnäts telekommunikationssystem dvs. optisk fiber, DWDM, SDH, televäxel, drifttelefoni (IP-telefoni), etc. Vi bedriver en aktiv förvaltning och använder oss av PM3 som styrmodell.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som systemingenjör kommer du främst att ansvara för att kommunikationen för stamnätet fungerar. Detta innebär; larmhantering och felsökning, kontakt med entreprenörer, samarbete med NOC-funktion. Rollen kommer bland annat att innefatta:
> Daglig drift av Svk:s SDH- och DWDM-plattformar
> Uppgraderingsarbete gällande hård- och mjukvara i befintligt nät
> Delta som teknikspecialist i stations- och ledningsprojekt
> Nätplanering och upphandling av ny utrustning
> Framtids- och omvärldsbevakning inom teknikområdet
> Schemalagd beredskapstjänstgöring inom området data- och telekommunikation ca var 6:e vecka

Den närmaste tiden står Svenska kraftnät inför ett utmanande teknikskifte gällande allt från digitala stamnätsstationer till hur vi kommunicerar mellan stationerna och mot övriga europeiska stamnätsägare. Detta medför stora investeringar och ny teknik inom förvaltningen för flera av data- och telesystemen.

Din bakgrund
Du ska ha examen inom datakommunikation (Telekom, nätverk etc.) eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vidare har du:
> Minst 3 års erfarenhet inom våglängdssystem (WDM)
> Arbetat med installation och driftsättning av DWDM-nät
> Grundläggande IP-nätkunskaper
> Du är kommunikativ och uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.
> B-körkort

Vi ser gärna att du har någon eller några av följande erfarenheter; SDH-nät, synkroniseringsnät, baskunskaper inom Linux och arbete inom elnätsbranschen.

Dina personliga egenskaper
Du behöver vara analytisk och ha en god förmåga att arbeta strukturerat. Vidare är du bra på att samarbeta då arbetet kräver många kontaktytor inom och utanför organisationen.

Svenska kraftnät arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Camilla Rudin, tel. nr. 010-475 80 61, alternativt HR-specialist Josefina Blomquist, tel. nr. 010-475 88 17. Fack-liga representanter är Maria Bergqvist, SACO, tel. 010-475 82 90 och Stefan Ek-berg, ST, tel. 010-475 82 91.
Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 28 oktober 2018. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.