Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Svenska kraftnät söker en teknikspecialist inom högspänningsa­pparater

Senaste ansökningsdag:

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi bygger ut stamnätet för att möta framtidens energibehov och utvecklar vårt samarbete med övriga Europa.

Svenska kraftnät söker nu dig som vill vara med att förvalta, vidareutveckla och kravställa det tekniska utförandet av våra stationer.

Du kommer att tillhöra enheten Ställverk och primärapparater som består av 12 medarbetare. Enheten ansvarar för den tekniska utformningen av mark, ställverk och primärapparater i Svenska kraftnäts stationer, samt stöttar både förvaltnings- och projektverksamheten med specialistkompetens inom dessa områden. Enheten styr och ställer krav via s.k. tekniska riktlinjer.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som teknikspecialist inom högspänningsapparater kommer du främst att tillsammans med övriga teknikspecialister inom teknikområdet ansvara för de tekniska kraven för bl.a. mättransformatorer, frånskiljare, effektbrytare, shuntkondensatorer och avledare. Inom rollens ansvar ingår det också att bevaka utvecklingen inom teknikområdet.

Tjänsten kommer även att innefatta:
> stöd till förvaltning med tillståndsbedömningar och haveriutredningar av primärapparater
> stöd till projekt för ny- eller ombyggnation av stationer
> översyn och uppdateringar av tekniska riktlinjer

Du kommer att få möjlighet att utvecklas inom högspänningsapparater ur ett anläggningsägarperspektiv och utbyta erfarenheter med kollegor som verkat länge inom branschen.

Då tjänstens innehåll och ansvar kan anpassas utifrån din bakgrund välkomnar vi både sökande med ett par års (minst tre år) erfarenhet men även dig som är senior och har längre arbetslivserfarenhet.

Din bakgrund
Du ska ha examen inom elkraftteknik eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vidare ska du:
> Ha minst tre års arbetslivserfarenhet inom elkraftsbranschen.
> Ha arbetslivserfarenhet av högspänningsapparater; 72-420 kV.
> Kunna tala samt skriva svenska och engelska obehindrat.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av underhållsarbete eller provning av högspänningsapparater (72-420kV) samt har god kunskap om gällande normer och standarder. Längre arbetslivserfarenhet inom elkraftsbranschen ses som meriterande.

Dina personliga egenskaper
Vi ser gärna att du är en strukturerad person med god samarbetsförmåga då du kommer att ha många kontaktytor inom organisationen. Som ansvarig inom ett teknikområde krävs att du är initiativtagande, har god helhetssyn och god förståelse för kvalitetsfrågor, eftersom du ofta kommer att behöva jämka mellan olika behov inom Svenska kraftnät. Du behöver även känna dig trygg i att fatta beslut. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Anna Bohman, tel. nr. 070 569 53 09 alternativt rekryteringsspecialist Josefina Blomquist, tel. nr. 010-475 88 17. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 6 maj, 2019. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.