Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Svenska kraftnät söker en Teknikspecialist projektering av luftledningar

Senaste ansökningsdag:

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Stamnätet utvecklas och vi behöver din hjälp! Svenska kraftnät söker nu dig som vill arbeta som Teknikspecialist för projektering av luftledningar.

Tjänsten innebär att agera tekniskt expertstöd till projektledare samt samordna tekniska frågor i våra luftledningsprojekt, från tidig utredningsfas fram till byggnation.

Enheten Ledningsprojektering består idag av 16 medarbetare, som arbetar som Projektledare eller Teknikspecialist.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg, alternativt på vårt kontor i Sundsvall. Då våra projekt är spridda geografiskt ingår resor inom Sverige som en naturlig del av tjänsten.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som Teknikspecialist projektering kommer du främst att ansvara för de tekniska frågorna i ett luftledningsprojekt. Du samordnar tekniska frågor och fungerar som ett expertstöd till projektledaren. Du kommer att arbeta brett inom hela teknikområdet, främst inom projektverksamheten. Dessutom kommer du att medverka vid framtagande och uppdatering av relevanta tekniska riktlinjer. Tjänsten kommer t.ex. att innefatta:
> Teknikfrågor inom hela luftledningsområdet: stolpar, fundament, linor, lintillbehör, jordning, etc.
> Bistå i upphandling av projekterande konsult och entreprenör, samt agera bollplank till dessa i tekniska frågor.
> Medverkan vid projekt- och teknikmöten, samt vid samråd, myndighetsdialog och markägarmöten.

Den här tjänsten passar dig som brinner för teknikfrågor och trivs med att arbeta brett inom teknikområdet. Du kommer att få möjligheten att utvecklas inom vår projektverksamhet och utbyta erfarenheter med kompetenta kollegor. Tjänstens innehåll och inriktning kan delvis anpassas efter dina intresseområden och din kompetens.

Din bakgrund
Du ska ha en ingenjörsexamen inom t.ex. elkraft, energiteknik, maskinteknik eller bygg, alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vidare har du:
> Flerårig erfarenhet av arbete med luftledningar – t.ex. som projektör/konstruktör eller entreprenör
> God kommunikativ förmåga på svenska och engelska i både tal och skrift

Vi ser även gärna att du har erfarenhet av exempelvis projektering eller konstruktion i luftledningsprojekt med sedvanliga verktyg: ICEtow/PLS-CADD, och liknande. Kunskaper om material (stål, betong, trä, komposit, etc.) och/eller komponenter (linor, lintillbehör) i våra anläggningar är också meriterande. Vidare ser vi även gärna att du har erfarenhet av att arbeta med AB/ABT/ABK, AMA/MER och liknande branschstandarder.

Dina personliga egenskaper
Eftersom våra projekt är komplexa och har många olika kontaktytor inom och utanför Svenska kraftnät ser vi att god samarbetsförmåga är avgörande för dig som söker tjänsten. Vi ser även att du har förmåga att vara en representant för samtliga Svk:s intressen och har en helhetssyn. Du är tydlig i din kommunikation och delar gärna med dig av dina kunskaper.

Då du kommer att arbeta som expertstöd är det viktigt att du är trygg i din kompetens och har förmåga att självständigt fatta beslut. Kvaliteten är av stor vikt i våra projekt, varför vi även ser att du som person är kvalitetsmedveten och noggrann.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Maria Jalvemo, tel. nr. 010 - 475 83 49 alternativt HR-partner Kristin Svanberg, tel. nr. 010 - 475 82 58. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 26:e augusti. Vi behandlar ansökningar löpande, så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.