Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Svenska kraftnät söker en verksjurist

Senaste ansökningsdag:

Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi bygger ut transmissionsnätet för att möta framtidens energibehov och utvecklar vårt samarbete med övriga Europa.

Svenska kraftnät söker dig som är jurist och vill arbeta med att stödja vår verksamhet inom det miljörättsliga området, men också med entreprenadjuridik och upphandlingsrätt. Du kommer att tillhöra enheten Juridik, som idag består av 16 anställda varav fem verksjurister vars övergripande ansvar är att ge verksamheten stöd och råd i juridiska frågor.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som verksjurist kommer du att arbeta med miljörätt, men också entreprenad- och upphandlingsjuridik. Arbetet kommer även att omfatta andra rättsområden, såsom förvaltningsrätt och avtalsrätt. Arbetet sker i nära samarbete med den operativa verksamheten, chefen för juristenheten och övriga verksjurister samt chefsjuristen.

Tjänsten innefattar även att:
> Analysera ny lagstiftning, på såväl nationell som EU-nivå, samt att göra rättsutredningar.
> Delta i och stödja olika projekt och arbetsgrupper internt, men även med externa parter.

Utvecklingsmöjligheter
På Svenska kraftnät händer det mycket – vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds en självständig roll med eget ansvar i nära samarbete med verksamheten och med möjligheter att utvecklas i en dynamisk miljö. Svenska kraftnät har som statligt affärsverk och myndighet en omfattande verksamhet som spänner över många områden. Detta innebär stora möjligheter att utvecklas inom ett flertal rättsområden.

Din bakgrund
Du ska ha svensk juristexamen/juris kandidatexamen.

Vidare ska du:
> ha minst sju års erfarenhet av juridiskt arbete från myndighet, advokatbyrå eller företag
> ha arbetat med miljörätt, entreprenad- och upphandlingsjuridik
> kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift

Dina personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarstagande, självgående och prestigelös. Du ska även vara kommunikativ, ha förmåga att ta egna initiativ och ha god samarbetsförmåga. Vidare ska du vara lösningsorienterad med bibehållen integritet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Jessica Karlberg Lagrelius alternativt HR-partner Maria Jäderberg. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO och Stefan Ekberg, ST.
Då det är semestertider nås vi bäst via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 19 juli 2019. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.