Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Svenska kraftnät söker Kontraktsfö­rvaltare

Senaste ansökningsdag:

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? En verksamhet som bl.a. har i uppgift att säkerställa Sveriges framtida överföring av el på stamnätet.

Svenska kraftnät söker nu dig som vill vara med och starta upp den nya rollen Kontraktsförvaltare (Contract Manager). Tillsammans med våra projektledare kommer du vara en viktig länk i framdriften av några viktiga infrastrukturprojekt.

Kontraktsförvaltning inom Svenska kraftnät är att ta tillvara sina rättigheter i ingångna affärsavtal och säkerställer att Svenska kraftnät får det som beställts, i rätt tid, till rätt kostnad och med rätt kvalitet samt säkerställer att Svenska kraftnäts skyldigheter i ingångna affärsavtal uppfylls.

Tjänsten är placerad inom avdelning för Programledning, vars uppdrag är att hanterar och optimera projektportföljen för att säkerställa leverans enligt plan samt säkerställa framdriften av alla program och dess ingående projekt. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
Tjänsten innebär att stötta projektledare och programledning för att systematiskt och effektivt hantera Svenska kraftnäts avtal inom investeringsverksamheten i syfte att maximera finansiella och operativa resultat och minimera risker.

Arbetet består i huvudsak av att:
> tillsammans med projektledare eller programledning säkerställa att kontraktsvillkoren med entreprenörer och leverantörer följs
> dokumentera och komma överens om ändringar i kontrakt eller som kan uppstå under projektens implementering eller genomförande
> delta i bygg- och ombudsmöten med entreprenörer och leverantörer
> vara en sammanhållande länk mellan projekten och Svenska kraftnäts inköpare/jurister

I tjänsten ingår även att kontinuerligt utveckla arbetssätt och metodik för att uppnå en affärsmässig kontraktsförvaltning.

Du kommer att få möjligheten att utvecklas inom entreprenadjuridik och affärsskapande relationer och utbyta erfarenheter med kollegor som verkat länge inom branschen.

Din bakgrund
Du ska ha akademisk utbildning inom juridik, ekonomi eller teknik, eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vidare har du mer än fem års arbetslivserfarenhet inom projektarbete/-metodik samt mer än fem års erfarenhet av arbete med kontraktsförhandling och förvaltning.

Vi ser gärna att du har:
> erfarenhet som både beställare och entreprenör
> erfarenhet av ledande befattning inom projektverksamhet med stora infrastrukturprojekt
> erfarenhet av att arbeta med olika standardavtal, både svenska som internationella

Dina personliga egenskaper
För att lyckas i rollen krävs att du är mål- och resultatorienterad och har lätt för att se helhetsperspektiv. Du har lätt för att samarbeta med andra och skapa goda relationer då rollen innebär många kontaktytor med både interna och externa samarbetspartners. Vidare har du ett coachande förhållningssätt, är lösningsorienterad och tar egna initiativ samt har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska såväl som engelska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Kristina Bredin, tel. nr. 010-475 8469 alternativt HR-partner Kristin Svanberg, tel. nr. 010-475 82 58. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: for-namn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 20 januari 2020. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.