Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Svenska kraftnät söker Kraftledningsp­rojektör

Senaste ansökningsdag:

Stamnätet utvecklas och vi behöver din hjälp! Har du erfarenhet av kraftledningsprojektering och vill vara med och forma en verksamhet under uppbyggnad? Gillar du att blanda teknik med kreativt tänkande och är en riktigt vass problemlösare så kan det här vara rätt för dig! På Svenska kraftnät blir du en betydelsefull länk i en samhällsviktig verksamhet där du i ett tidigt skede får vara med och bygga Sveriges stamnät 2.0.

Svenska kraftnät befinner sig i en expansiv fas då vi står inför en lång och spännande period av stora investeringar i stamnätet för el - både förnyelse och utbyggnad. I samband med det söker vi dig som vill arbeta som projektör för våra luftledningar och ledningsanslutningar.

Dina arbetsuppgifter
Svenska kraftnät ger dig en möjlighet att vara med och forma en verksamhet under uppbyggnad. Här får du arbeta på beställarsidan utan att gå miste om att själv projektera. Det bästa av två världar helt enkelt! Du får möjlighet att utvecklas brett inom teknikområdet och fördjupa eller bredda dina kunskaper tillsammans med duktiga och erfarna kollegor.

Som projektör på Svenska kraftnät får du en mycket viktig roll, från tidig utredningsfas fram till byggnation, där en stor del av ditt arbete kommer att handla om teknik, problemlösning och kreativt tänkande. Du ansvarar för förprojektering och detaljprojektering där du hanterar teknikfrågor inom hela luftledningsområdet såsom stolpplacering, linberäkningar, fundamentsuttag etc och upphandlar andra nödvändiga tjänster (ex specialister och markundersökningar). Vidare medverkar du vid projekt- och byggmöten, samt vid myndighetsdialog och markägarmöten. Du ansvarar även för teknisk granskning i projekten och uppdatering av tekniska riktlinjer inom området luftledningsprojektering.

Enheten Ledningsprojektering består idag av 16 medarbetare som arbetar som Projektledare, Projektörer och Teknikstöd.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg, alternativt på vårt kontor i Sundsvall. Då våra projekt är spridda geografiskt ingår resor inom Sverige som en naturlig del av tjänsten.

Din bakgrund
Vi söker dig som har ingenjörsexamen inom tex samhällsbyggnad/väg och vatten/bygg, elkraft/energiteknik, maskinteknik eller motsvarande utbildning och kompetens förvärvad på annat sätt. Du behöver ha minst 3 års erfarenhet av projektering av luftledningar med stålstolpar/fackverkskonstruktioner samt erfarenhet av projekteringsverktygen ICEtow/PLS-CADD och liknande. Då vi utökar vårt samarbete med övriga Europa behöver du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Kunskap om material (stål, betong, trä, komposit etc) och/eller komponenter linor/lintillbehör i våra anläggningar är önskvärt. Meriterande är även om du har kännedom om AB/ABT/ABK, AMA/MER och liknande branschstandarder.

Dina personliga egenskaper
Varje enskild medarbetare är oerhört viktig för att vi ska lyckas med vårt uppdrag. Vi lägger därför stor vikt vid personliga egenskaper när vi rekryterar. Våra projekt är komplexa och du kommer att ha många olika kontaktytor både internt och internt. För att lyckas i rollen krävs därför att du är trygg i din kompetens, har lätt för att samarbeta med andra samt att du har god förmåga att självständigt fatta beslut. Du är tydlig i din kommunikation och delar gärna med dig av dina kunskaper. Kvaliteten är av stor vikt i våra projekt, varför vi även ser att du som person är kvalitetsmedveten och noggrann.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Svenska Kraftnät med Boxhill Recruitment. Sök tjänsten genom att klicka på “Ansök här”. Vill du veta mer, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Nina Ahlström tel: 070-275 15 99.

Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 21 november. Vi behandlar ansökningar löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.