Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Svenska kraftnät söker nu Projektledare för Stationsprojekt

Senaste ansökningsdag:

Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi bygger ut stamnätet för att möta framtidens energibehov och utvecklar vårt samarbete med övriga Europa.

Svenska kraftnät söker nu dig som vill vara med och driva våra pågående och kommande stationsprojekt. I rollen som projektledare kommer du att få möjligheten att utvecklas brett inom projektledning, samt få ett nätverk och utbyte av projektledare som verkat länge inom yrket och branschen. Rollen ger möjlighet till både breddning och fördjupning av dina kunskaper och förmågor, exempelvis inom våra olika teknikområden, miljö- och tillståndsfrågor och projektering. Det finns möjlighet att anpassa tjänstens inriktning utefter din kompetens och dina intresseområden.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg men det finns även möjlighet till placering i Sundsvall.

Dina arbetsuppgifter

Rollen som projektledare inom Stationsprojekt innebär att genomföra investeringsprojekt för våra stationsanläggningar. Som projektledare företräder du Svenska Kraftnät som beställare, vilket innebär att du ansvarar för projektets tid, kostnad och resultat. Det dagliga arbetet handlar om att leda och styra projektgruppen genom projektets olika faser såsom projektering, sammanställning av förfrågningsunderlag, utvärdera anbud, upphandla och med kontrakterade entreprenörer genomföra beslutad investering. Som projektledare har du arbetsmiljöansvar i entreprenader ute i fält samt är byggarbetsmiljösamordnare innan kontrakt. Det ingår även att delta i linjeorganisationens verksamhetsutveckling.

Tjänsten innebär inrikes- och till viss del även utrikesresor.

Din bakgrund

Vi söker dig som har:

  • Högskoleutbildning inom för tjänsten relevant område eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
  • Minst fem års erfarenhet av projektledning inom infrastruktur alternativt bygg och anläggning
  • God kunskap inom entreprenadjuridik
  • B-körkort

Det är meriterande att du har erfarenhet av att driva projekt inom AC, HVDC, GIS, FACTS alternativt kontrollanläggning på hög- eller mellanspänningsnivå. Vi ser det även som meriterande med erfarenhet av att delta vid FAT, SAT och/eller idrifttagning. Därtill är det meriterande med certifiering inom projektledning som till exempel PMP och IPMA. Därtill är det meriterande med erfarenhet av att ha arbeta inom eller gentemot offentlig sektor och har förståelse för rollen som statstjänsteman.

 

Dina personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna. För att lyckas som projektledare i den här verksamheten krävs att du är kommunikativ, mål- och resultatorienterad samt har lätt för att samarbeta med andra då du har nära kontakt med både interna och externa samarbetspartners. Vi söker dig som har en god förmåga att leda och engagera en projektorganisation och är en god representant för Svenska kraftnät, både internt och externt. Du är trygg i dig själv och har förmåga att fatta beslut och agera utifrån dessa.

För att lyckas i rollen har du också god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska såväl som engelska.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Svenska kraftnät med HRM Affärsutveckling. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulterna Åsa Gustafsson via asa.gustafsson@hrmab.se eller 073-520 46 74 alternativt Julia von Weber via julia.vonweber@hrmab.se eller 070-364 54 04.

Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når dessa också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 1 december 2019. Vi behandlar ansökningar löpande och välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.