Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Svenska Kraftnät söker Programledare till anläggningsinvesteringar

Senaste ansökningsdag:

 
Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet?
Vi bygger ut stamnätet för att möta framtidens energibehov och utvecklar vårt samarbete med övriga Europa. Till vår avdelning Programledning söker vi nu en programledare att leda genomförandet av något av våra anläggningsprogram. Avdelningens uppdrag är att säkerställa framdriften av anläggningsportföljen. Vi sätter högt fokus på att arbetet drivs med hög personsäkerhet, kvalitet, effektivitet och låg miljöpåverkan.

Tjänsten innebär inrikes och utrikes resor.

Dina arbetsuppgifter
I rollen kommer du att vara programledare för något av våra program i anläggningsverksamheten, alternativt leda något av våra mera komplexa projekt. Arbetet består i huvudsak av att leda, organisera och rapportera aktuellt program/ projekt till styrgrupp. Ditt ansvar omfattar att följa anvisningar och riktlinjer för projektverksamheten, men du bidrar även till dess utveckling genom att delta i verksamhetsutveckling. Du företräder Svenska kraftnät som beställare, vilket innebär att du ytterst ansvarar för tid, kostnad och resultat samt att du kan inneha rollen som ombud för stora entreprenadkontrakt.
Det ingår även i tjänsten att delta i linjeorganisationens verksamhetsutveckling.

Din bakgrund
Du ska ha högskoleeftergymnasial utbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vidare har du minst tio års relevant arbetslivserfarenhet, varav minst fem års dokumenterad erfarenhet av att leda komplexa projekt eller organisationer med budget- och arbetsmiljöansvar. Goda kunskaper inom riskhantering och entreprenadjuridik är ett krav. Du ska ha erfarenhet av arbete med internationella aktörer och i dessa arbetat aktivt med kontraktsförhandlingar i komplexa projekt eller i en affärsledande roll.
Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av:
• Projektledare för stations- och ledningsprojekt.
• Certifiering inom projektledning, t.ex. PMP, IPMA.
• Linjechefserfarenhet med eget personalansvarr.

Dina personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna. För att lyckas i rollen krävs att du är mål- och resultatorienterad samt har lätt för att samarbeta med andra då du har nära kontakt med både interna och externa samarbetspartners. Du har god analytisk förmåga och kan fokusera på strategiskt viktiga områden samt se verksamheten ur ett helhetsperspektiv.
Vi söker dig som har stor erfarenhet av att leda och engagera en projektorganisation. Vi tror att ditt ledarskap präglas av dialog och delaktighet och att du är en proaktiv ledare som genomför nödvändiga förändringar. Du har förmåga att fatta beslut, delegera och följa upp. Vidare är du tydlig i din kommunikation och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska, då det i rollen ingår att representera Svenska kraftnät både nationellt och internationellt.

Stationeringsort Sundbyberg

Körkort är ett krav då arbetet förutsätter att du kan ta dig till anläggningsprojekt.
Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Kristina Bredin alternativt HR-specialist Ann-Britt Andersson. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, och Stefan Ekberg, ST. Du når oss via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 19 augusti 2020.
Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.
Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.