Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät söker samordnande Säkerhetshandläggare med inriktning säkerhetsskyddad upphandling

Senaste ansökningsdag:

Just nu händer det väldigt mycket hos oss och inom elförsörjningen, när de svenska elnäten byggs ut för att möta framtidens krav på elmarknaden och behov av säkra elleveranser. Vi söker nu en Säkerhetshandläggare med inriktning mot säkerhetsskyddad upphandling, vi söker dig som trivs i en samordnande roll och som vill bidra till att skydda elförsörjningen i Sverige och därmed Sveriges säkerhet.

Enheten Verksamhets- och säkerhetsskydd ansvarar för att ta fram krav för verkets arbete med personalsäkerhet, fysisk säkerhet och säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal. Enheten stödjer organisationen och följer upp åtgärder inom dessa områden. Enheten ansvarar även för genomförandet och handläggningsprocessen av verkets säkerhetsskyddsavtal. Enheten handlägger även registerkontroller för elförsörjningen. Enheten är uppdelad i team med ansvar för olika ansvarsområden.

Enheten Verksamhets- och säkerhetsskydd, tillhör den nybildade avdelningen Säkerhet och beredskap som ansvarar för att hålla ihop Svenska kraftnäts interna och externa arbete med säkerhet och beredskap.

Om tjänsten

Denna roll ingår i teamet som ansvarar för säkerhetsskyddad upphandling och registerkontrollshantering. Teamet består idag av 4 säkerhetshandläggare och 3 administratörer. En viktig del av rollen innebär att samordna och arbetsleda gruppen mot gemensamma mål.

Som säkerhetshandläggare har du många kontaktytor både internt inom myndigheten och externt mot andra myndigheter och Svenska kraftnäts leverantörer. Du kommer att få möjligheten att utvecklas inom säkerhetsområdet och arbeta nära kunniga kollegor med olika specialistkompetenser.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. I rollen kan resor förekomma.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som säkerhetshandläggare med inriktning mot säkerhetsskyddad upphandling (SUA), kommer du att arbeta med att handlägga SUA-ärenden, vilket innefattar bland annat avtalshantering, genomförandet av säkerhetsprövningsintervjuer och uppföljning. En annan viktig del av arbetet innebär att utbilda och stötta upphandlande chefer och projektledare. Du bidrar i vidareutvecklingen av processer och systemstöd på enheten, samt samordnar och arbetsfördelar inom teamets ansvarsområden.

Din bakgrund

Vi söker dig med relevant utbildning, vilket innebär akademisk examen från högskola/universitet, YH-utbildning inom säkerhet/informationssäkerhet, eller erfarenheter/kvalifikationer som av arbetsgivaren bedöms likvärdiga.

Vidare har du:

  • Erfarenhet av handläggande arbete exempelvis ärendehantering, dokumentationshantering eller erfarenhet som vi betraktar som likvärdig.
     
  • Tidigare erfarenhet av att arbeta både självständigt och i team med goda resultat.
  • En god förmåga att kommunicera och uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

  • Tidigare erfarenhet av teamledande eller annan arbetsledande roll.
  • Tidigare erfarenhet av arbete med säkerhetsskyddade upphandlingar med säkerhetsskyddsavtal (SUA).
  • Dokumenterad kunskap och erfarenhet av signalskydd.
  • Djupare kunskaper inom säkerhetsskyddslagen och dess tillämpning.
  • Tidigare erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet.

Dina personliga egenskaper

Det är i rollen viktigt att du har en god samarbetsförmåga, då du i hög grad har en nära samverkan med andra enheter inom avdelningen, men så även med externa aktörer. Du är en strukturerad och noggrann som person och har förmågan att samordna arbetet inom en grupp för att nå önskade resultat. Du stödjer dina kollegor på ett pedagogiskt sätt. Du är flexibel och kan anpassa och prioritera ditt arbete vid arbetstoppar. Eftersom du förstår varför en god säkerhet är viktigt, präglas ditt arbete av ett högt säkerhetsmedvetande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Fredrik Gustavsson tel. 010-475 86 76 alternativt Rekryterare Sara Bäckström tel. 010-475 97 71. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 28 april 2021. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

   
Ansök