Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Svenska kraftnät söker specialister inom fundament och grundläggning

Senaste ansökningsdag:

Vill du arbeta strategiskt med avancerad grundkonstruktion på beställarsidan? Lockas du av att arbeta med komplexa tekniklösningar i vår kanske viktigaste infrastruktur, elnätet - ja då kan det här vara rätt för dig! På Svenska kraftnät får du en central roll i en samhällsviktig verksamhet där du får vara med och bygga Sveriges stamnät 2.0.

Svenska kraftnät befinner sig i en expansiv fas och står inför en lång och spännande period av stora investeringar i stamnätet för el - både förnyelse och utbyggnad. I samband med det söker vi nu både en teknikspecialist och en projektör inom fundament och grundläggning till enheterna Luftledningsteknik och Ledningsprojektering.

Tjänsterna är placerade på vårt huvudkontor i Sundbyberg eller på vårt kontor i Sundsvall.

Dina arbetsuppgifter
Fundament för kraftledningsstolpar till stamnätet ska kunna motstå mycket stora lyft-, tryck- och stjälpningslaster vilket kan vara komplicerat ur konstruktionssynpunkt. Dessutom ska konstruktionerna kunna byggas så enkelt som möjligt på ofta svåråtkomliga platser. Tjänstens inriktning kan anpassas efter din kompetens och dina intresseområden.

Som teknikspecialist fungerar du som beställarens expertstöd, med kravställning och uppföljning. Enheten Luftledningsteknik ansvarar för den tekniska utformningen av luftledningar och ger teknikstöd till verksamheten från tidig utredningsfas, under projektering och byggnation, till förvaltning- och underhållsfas.

I rollen som projektör kommer du tillsammans med dina kollegor att ansvara för projekteringen av våra framtida luftledningar, från förprojektering till relationshandling. Som projektör tillhör du enheten Ledningsprojektering som består av Projektledare, Projektörer och Teknikstöd.

I båda rollerna får du en central funktion i organisationen. Enheterna täcker ett brett teknikområde inom projektledning, projektering, luftledningsteknik och elsäkerhet. Du får arbeta i nära samarbete med projektledare, konsulter och andra tekniker inom byggnation av ledningsprojekt.

Gemensamt för båda rollerna är att:

• utveckla och effektivisera konstruktioner för kraftledningar och stationer.
• teknisk kravställning och granskning inom området.
• stödja våra anläggningsprojekt med fundament och grundläggningsfrågor (ta fram upphandlingsdokument, anbudsutvärdering och granska projekteringshandlingar).
• arbeta tillsammans med konsultföretag som utför konstruktionsarbete.

Din bakgrund
Vi söker dig som har ingenjörsexamen inom tex samhällsbyggnad/väg och vatten/bygg, maskinteknik eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har några års erfarenhet av beräknings- och konstruktionsarbete inom grundläggning/fundament och/eller betongkonstruktioner samt erfarenhet av projekteringar eller entreprenader i anläggningsbranschen. Då vi utökar vårt samarbete med övriga Europa behöver du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Erfarenhet från fundament inom kraftledningar, vindkraft, master, brobyggen eller motsvarande konstruktioner är meriterande. Meriterande är även om du har kännedom om AB/ABT/ABK, AMA/MER och liknande branschstandarder.

Dina personliga egenskaper
Varje enskild medarbetare är oerhört viktig för att vi ska lyckas med vårt uppdrag. Av den anledningen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper när vi rekryterar. Våra projekt är komplexa och du behöver därför vara trygg och säker inom ditt teknikområde samt strukturerad i ditt arbete. Du är van att självständigt fatta beslut och ta egna initiativ. Du kommer att arbeta mot flera olika projekt parallellt varför du snabbt behöver kunna sätta dig in i nya frågeställningar och ha god samarbetsförmåga.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Svenska Kraftnät med Boxhill Recruitment. Sök tjänsten genom att klicka på “Ansök här”. Vill du veta mer, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Nina Ahlström tel: 070-275 15 99.

Fackliga representanter: Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 23 november. Vi behandlar ansökningar löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.