Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Svenska kraftnät söker Strategiska inköpare inom entreprenaduppha­ndlingar

Senaste ansökningsdag:

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Gillar du att göra affärer i en teknikintensiv organisation? Svenska kraftnät är inne i en expansiv fas präglad av stora investeringar med syfte att bygga ut och förnya Sveriges stamnät för el.

Inköpsfunktionens uppdrag är att stödja Svenska kraftnäts verksamhet och förändringsresa genom utveckling av ledarskap, kultur, varumärke och verksamhet. Svenska kraftnät strävar efter att vara en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser. Vi ska ha gemensamma arbetssätt där alla är delaktiga i utvecklingen av verksamheten genom ett integrerat och tvärfunktionellt samarbete som kännetecknas av hög kollektiv förmåga och tillit till varandra.

Inköpsenheten växer och står inför en utvecklingsresa för att optimera inköpsaffären. Vi söker nu strategiska inköpare med stort intresse för komplexa entreprenadupphandlingar. Enheten består idag av ca 25 medarbetare och arbetar med såväl nybyggnation som förvaltning och underhåll av befintliga anläggningar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och är placerad på Svenska kraftnäts huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter

Som strategisk inköpare kommer du att utarbeta upphandlingsstrategier, affärsformer, förfrågningsunderlag och avtal samt utvärdera anbud och förhandla med leverantörer. Upphandlingar på Svenska kraftnät genomförs enligt LUF, Lagen om offentlig upphandling inom försörjningssektorerna.

Du kommer driva upphandlingar tvärfunktionellt, ha många interna såväl som externa kontaktytor och löpande bidra till Svenska kraftnäts strategiska kategori- och leverantörsstyrning. Arbetet utförs i nära samarbete med projektledare och tekniker inom Svenska kraftnäts nätutbyggnadsorganisation, övriga medarbetare på inköpsenheten samt leverantörsmarknaden.

Din bakgrund

Du har en examen som civilingenjör, civilekonom, jurist eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har minst tre års affärserfarenhet från inköp, försäljning, produktledning, projektledning eller liknande, gärna inom ramen för offentlig upphandling. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av entreprenader eller elkraftbranschen samt har kännedom om LUF/LOU. Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift.

Dina personliga egenskaper

Som person är du både affärsmässig och teknikintresserad. Du har god förmåga att kommunicera och bygga relationer både internt och externt. Dessutom har du starkt eget driv och god förmåga att leverera lösningar på tid och med hög kvalitet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Avancos. Vill du veta mer, kontakta gärna rekryteringskonsult Helena Sjöberg, tel. nr. 079-341 73 87. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91.

Välkommen med din ansökan senast den 16 februari 2020. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.