Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Svenska kraftnät söker trainee inom luftlednin­gsteknik och projektering

Senaste ansökningsdag:

Letar du efter ett traineeprogram som är väletablerat men samtidigt ger dig möjlighet att påverka innehållet och din egen utveckling? Vill du vara en del av den pågående energiomställningen och bidra till ett mer hållbart samhälle och framtid? Vill du arbeta med Sveriges kanske allra viktigaste samhällsfunktion? Sök till Svenska kraftnäts traineeprogram!

Det ett år långa traineeprogrammet som startar 7 september 2020 ger dig stor möjlighet att utvecklas både som person och i din blivande yrkesroll med utbildningar, studiebesök, praktik och projektarbete. Utöver att du blir en del av en dynamisk arbetsplats med spännande utmaningar får du god inblick i elmarknaden och ett brett kontaktnät i energibranschen, både inom Norden och Europa. Ett internationellt utbyte på 4-6 månader kan bli aktuellt i anslutning till traineeprogrammet om intresse finns hos dig som trainee.

I denna blogg berättar våra tidigare traineer om sitt program och alla spännande studiebesök, utbildningar m.m. de har fått vara en del utav: https://www.svk.se/jobba-har/student/traineeprogram/traineernas-blogg/

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med att planera våra framtida luftledningar i stamnätet för el. Du kommer att tillhöra enheten Ledningsprojektering, som i dagsläget består av ca 20 medarbetare, på avdelning Ledningsprojekt och får möjlighet att lära dig om våra kraftledningar och utbyta erfarenheter med kollegor som är engagerade och kompetenta.

I rollen som trainee inom luftledningsteknik/ -projektering kommer du att arbeta som projektör vilket t.ex. innebärplanering av kraftledningsstolparnas placering, val av konstruktion för stolpe och fundament, mekaniska beräkningar, CAD-modellering och hantering av geodata (GIS) magnetfälts- och jordningsfrågor.

Till en början kommer du att få ”ta rygg” på våra mer erfarna projektörer, för att successivt kunna arbeta mer och mer självständigt. Efter traineeåret fortsätter du att utvecklas inom hela teknikområdet. Tjänstens framtida inriktning och specialisering kan delvis anpassas efter dina önskemål och intresseområden.

Resor inom Sverige ingår som en naturlig del av tjänsten, ofta ute i skog och mark.

Din bakgrund
När programmet startat har du en akademisk examen inom exempelvis:
>Samhällsbyggnad/Väg och Vatten/Bygg
>Maskinteknik/Mekanik
>Elkraft/Energiteknik
>Teknisk Fysik

Då vi söker dig som är ny i din karriär vill vi att du har maximalt två års arbetslivserfarenhet efter studierna. Du är kommunikativ och uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift. Du har körkort B, eller planerar att skaffa dig inom en snar framtid.

Vi ser gärna att du även har grundläggande kunskaper i projektarbete, samt erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen (t.ex. sommarjobb). Dokumenterade kunskaper i hållfasthet/mekanik samt CAD/GIS är också meriterande. Om du dessutom har erfarenheter från föreningsliv och/eller studier utomlands ser vi detta som ett extra plus.

Dina personliga egenskaper
I din roll som trainee är du en viktig ambassadör för kulturen på Svenska kraftnät. För att passa i rollen som trainee behöver du vara van vid att ta egna initiativ och kunna anpassa dig till förändringar. Du har ett helhetsperspektiv och är mån om att skapa resultat i ditt arbete. Som person vågar du prova nytt och utvecklar dig själv och andra. Du nätverkar och bidrar till samarbete över gränser och har förmågan att skapa goda relationer.

För just den här traineetjänsten behöver du vara en strukturerad person som också är kvalitetsmedveten och noggrann. Du tar gärna egna initiativ och kommer med kreativa lösningar på kluriga ingenjörsproblem. Det är även viktigt att du trivs med att samarbeta i team, med olika kompetenser och typer av människor.

Viktigt att veta
Du erbjuds en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Den 4 februari har vi information om traineeprogrammet för de som har gått vidare efter första urval och screening (färdighets- och personlighetstest).

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Maria Jalvemo, tel. nr. 072 – 214 06 15 alternativt HR-specialist Josefine Elinder, tel. nr. 010-475 86 38. Fackliga representanter är Erik Böhlmark SACO, tel. 010-475  och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Då det är semestertider når du oss lättast via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 6 januari 2020. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.