Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Svenska kraftnät söker två chefer till Kommunikation

Senaste ansökningsdag:

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi söker två chefer till två olika enheter till vår växande kommunikationsavdelning som vill arbeta med att stärka varumärket Svenska kraftnät. Vi söker dig som vill arbeta i en utvecklande miljö och bidra till att Sverige ska ha en hållbar och säker elförsörjning.

Energiomställningen och elektrifieringen av samhället är förutsättningar för samhällsutveckling och att nå de energi- och klimatpolitiska målen. Svenska kraftnäts roll i detta är avgörande. Investeringarna i transmissionsnätet är stora och förväntningarna på snabb utbyggnad är höga. Nya förutsättningar kräver ett annat sätt att styra och övervaka elkraftssystemet. Detta gör att intresset för oss och våra frågor är stort. Effektiv intern och extern kommunikation är en viktig pusselbit för att Svenska kraftnät ska lyckas med sitt uppdrag.

Svenska kraftnäts verksamhet fortsätter att växa för att klara av utmaningarna vilket ställer krav på vår kommunikation. Till vår kommunikationsavdelning söker vi därför nu två chefer; en chef för kommunikation, innehåll och kanaler samt en chef för verksamhetskommunikation. Båda tjänsterna rapporterar till Kommunikationschefen. Placering Sundbyberg.

Om tjänsten

Du blir en av två enhetschefer som rapporterar till kommunikationschefen på avdelningen Kommunikation. Vi är under uppbyggnad och kommer att bestå av 24 medarbetare och cirka 10 konsulter fördelat på två enheter. Vårt arbetssätt är att alla på avdelningen Kommunikation är delaktiga i verksamheten genom ett integrerat och tvärfunktionellt samarbete som kännetecknas av hög kollektiv förmåga och tillit till varandra.

Dina arbetsuppgifter

- Som chef för enheten kommunikation, innehåll och kanaler

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att som chef leda, utveckla och driva den enhet som har fokus på ledningskommunikation, redaktionellt innehållsarbete, grafisk profil/design, event samt förvaltning och utveckling av digitala kanaler som webb, intranät och sociala mediekanaler.

Du kommer att ha en viktig roll tillsammans med ytterligare en enhetschef och kommunikationschefen att utveckla verksamheten inom kommunikationsområdet både inom avdelningen och för Svenska kraftnät.

Du kommer även att delta i ledningsgruppen för en av verkets större divisioner där du förväntas ta en aktiv roll för att tillsammans med divisionsledningen utveckla verksamheten med fokus på värdeskapande kommunikation.

Rollen innebär vidare att driva ett strategiskt kommunikationsarbete som stöttar genomförandet av Svenska kraftnäts vision, strategi och mål.

Du förväntas leda medarbetare till att arbeta integrerat med verksamheten och i nära samverkan inom avdelningen för att uppfylla vår gemensamma vision, strategi och mål. Pressberedskap ingår i arbetsuppgifterna. I tjänsten kan resor förekomma.

- Som chef för enheten verksamhetskommunikation

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att som chef leda, utveckla och driva den enhet som har fokus på kärnverksamhetens interna och externa kommunikationsbehov.

Du kommer att ha en viktig roll att tillsammans med ytterligare en enhetschef och kommunikationschefen utveckla verksamheten inom kommunikationsområdet både inom avdelningen och för Svenska kraftnät.

Du kommer även att delta i ledningsgruppen för en av verkets större divisioner där du förväntas ta en aktiv roll för att tillsammans med divisionsledningen utveckla verksamheten med fokus på värdeskapande kommunikation.

Rollen innebär vidare att driva ett strategiskt kommunikationsarbete som stöttar genomförandet av Svenska kraftnäts vision, strategi och mål.

Du förväntas leda medarbetare till att arbeta integrerat med verksamheten och i nära samverkan inom avdelningen för att uppfylla vår gemensamma vision, strategi och mål. Pressberedskap ingår i arbetsuppgifterna. I tjänsten kan resor förekomma.

Din bakgrund

Vi söker dig som har akademisk examen inom kommunikation eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som Svenska kraftnät bedömer likvärdigt.

Vidare har du:

  • Minst 10 års erfarenhet av operativt och strategiskt kommunikationsarbete i en större organisation.
  • Flerårig erfarenhet av personalledning och ledningsgruppsarbete.
  • Erfarenhet av att arbeta med kommunikation som ett centralt verktyg för ledning och styrning.
  • Erfarenhet av att driva utveckling för ett mer strategiskt och proaktivt kommunikationsarbete.
  • Behärskar såväl svenska som engelska väl, i både tal och skrift.

Vi ser vi gärna att du har chefserfarenhet, erfarenhet av kommunikationsarbete på myndighet och/eller inom organisationer som verkar inom energi, infrastruktur, IT, projekt eller teknik.

Dina personliga egenskaper

Vi söker en trygg ledare som skapar tillit och lyhört driver enheten och hela avdelningens utveckling framåt. Du har förmågan att i relation till helheten och den övergripande strategin driva mot mål och resultat och arbetar för att kunna visa på värdet av olika kommunikationsinsatser.

Vår bästa kandidat har förmågan att bygga och underhålla relationer och genom att skapa tillit och förtroende vara övertygande i sitt sätt att driva förändring. Vidare har du en god strukturell förmåga och värdesätter planering och uppföljning. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Tester kommer att genomföras under rekryteringsprocessen.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Yvonne Näsström, tel. 010-475 99 22, eller HR rekryterare Eva Häger, tel. 010- 475 97 53. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Wallin, ST, tel. 010-475 84 97. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Varmt välkommen med din ansökan senast 17 oktober 2021. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

   
Ansök