Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät söker Utredare Dammsäkerhet

Senaste ansökningsdag:

Vi söker dig som vill vara en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet och bidra till att främja dammsäkerheten i Sverige. Svenska kraftnät söker nu en utredare dammsäkerhet med placering i Sundbyberg.

Om tjänsten

Du kommer att tillhöra ett team på fyra personer av totalt 19 medarbetare inom enheten Elberedskap på Svenska Kraftnät. Enhetens ansvarsområden är elbered-skap, dammsäkerhet, krisberedskap, kontinuitetshantering och civilt försvar.

Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter är att främja dammsäkerhetsutvecklingen och beredskapen för dammhaveri i landet genom att:

- Upprätta vägledningar och genomföra utbildningar.
- Ge expertstöd och tillsynsvägledning till länsstyrelserna.
- Utarbeta handlingsplaner och genomföra åtgärder.
- Stödja och medverka i forsknings- och utvecklingsprojekt.
- Genomföra uppföljningar, identifiera behov, årligen rapportera till regeringen.

Tjänsten kan innebära resor inom Sverige och ibland utomlands

Din bakgrund

- Civilingenjörsexamen med inriktning mot vattenbyggnad eller motsvarande dokumenterad kunskap om svenska dammar förvärvad på annat sätt.
- Mycket god kännedom om den svenska regleringen av dammsäkerhet och länsstyrelsens uppdrag som tillsynsmyndighet.
- Mycket god kunskap om vattenkraftens arbete med dammsäkerhet, andra verksamheter med dammar eller arbetet med beredskap för dammhaveri i Sverige.
-Du kommunicerar väl i tal och skrift både på svenska och engelska.

Dina personliga egenskaper

Vi söker personer som brinner för området dammsäkerhet. Våra bästa kandidater har gott omdöme, god samarbetsförmåga, inre driv att utveckla och utvecklas inom dammsäkerhetsområdet. Arbetet innebär samverkan och kontakter med många olika aktörer vilket kräver att du som person är duktig på att skapa och behålla goda relationer. Du är förtroendeingivande, kunnig, flexibel och ödmjuk i din framtoning.

Vi lägger stor vikt vid både kompetens och personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer kontakta gärna rekryterande chef Joakim Evertson, 010-475 87 98, samordnande dammsäkerhetsspecialist Maria Bartsch, 010-475 80 25.

Fackliga representanter är Maria Bergqvist, SACO, 010-475 82 90 och Stefan Ek-berg, ST, 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med CV och personligt brev senast den 8 november, 2020.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning. Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.