Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Systemans­varig-IT Elnätsdrift

Senaste ansökningsdag:

En trygg elförsörjning är en förutsättning för att Sverige aldrig skall stanna. Av den anledningen övervakar och styr Svenska kraftnät elsystemen dygnet runt. Ifall du vill vara med och säkra och utveckla landets viktigaste infrastruktur så kan denna roll vara något för dig!

Om rollen
I rollen blir du en mycket viktig del utav det arbete som säkerställer underhållet och utvecklandet utav det svenska stamnätet för el. I din vardag kommer du att arbeta såväl operativt som strategiskt i ett utav Svenska kraftnäts mest verksamhetskritiska förvaltningsobjekt, elnätsdrift. Objektet innehåller driftskritiska system som t.ex. SCADA med konstanta krav på tillgänglighet, säkerhet och funktion.

Ditt ansvar blir bl.a. att trygga den operativa driften och förvaltningen utav systemen. Du agerar teknisk delprojektledare och tillsammans med dina kollegor kommer du att säkerställa att utarbetad förvaltningsplan genomförs. En plan som du ur ett systemperspektiv bistått Förvaltningsledare-IT med att utarbeta och som säkerställer att förändringarna inte påverkar driftsäkerhet och befintlig funktionalitet. Vidare kommer din roll att innebära nära kontakt med externa leverantörer och vi ser att din kunskap kommer oss väl tillhanda vid säkerställandet utav bästa tänkbara avtal.

Inom de närmaste åren händer det mycket hos oss då vi bygger ut stamnätet för att kunna möta morgondagens energibehov. Svenska kraftnät erbjuder dig en arbetsplats i en komplex och minst sagt spännande miljö där du ges möjligheten att leda projekt som är avgörande för verksamheten.

Du kommer att tillhöra enheten Kontrollrumssystem på avdelningen IT-utveckling och förvaltning. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Din bakgrund
Vi söker dig som har minst åtta års erfarenhet utav system- och applikationsförvaltning inom verksamhetskritiska system. Eftersom förvaltningen arbetar enligt pm3 och ITIL finner vi det givet att du besitter erfarenhet utav dessa alternativt motsvarande modeller/ramverk. Du har tidigare arbetat med förvaltningsetablering och relevant kompetens inom IT-säkerhet finner vi vara självklart.

Akademisk utbildning med IT-inriktning eller motsvarande kompetens erhållen på annat sätt är ett krav. Har du erfarenhet utav SCADA eller motsvarande system finner vi det positivt. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat med realtidssystem samt att du besitter såväl god som bred kunskap om IT-lösningar. Vi vill att du talar samt förstår engelska i tal och skrift.

Dina personliga egenskaper
Varje enskild medarbetare är oerhört viktig för att vi skall lyckas med vårt uppdrag och av den anledningen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper när vi rekryterar. För att lyckas i rollen krävs det att du besitter förmågan av att arbeta strukturerat samt att du genom ditt samarbete med andra agerar såväl prestigelöst samt som en naturlig ledare.

Eftersom IT-systemen du kommer att arbeta med är samhällskritiska ser vi att du är fokuserad och säkerhetsmedveten i ditt arbete att leverera resultat. Vidare ser vi att du med enkelhet bygger professionella relationer då du i din vardag kommunicerar med intressenter såväl internt som externt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare och inom just vår enhet så ser vi oss vara Sverige bästa myndighets-IT 2023. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Svenska kraftnät med Boxhill Recruitment. Vill du veta mer, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Johanna Bergstrand, 073-0250 447 alternativt johanna.bergstrand@bhill.se

Fackliga representanter är Eric Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når dem också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 25 januari 2020. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.