Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Teknisk testare / testutvecklare till Svenska kraftnät

Senaste ansökningsdag:

Vill du arbeta med att utveckla och automatisera tester för ett komplext och samhällskritiskt system? Vi söker nu dig som vill ta ledningen för testautomatisering för ett av våra verksamhetskritiska system. 

Som teknisk testare/ testutvecklare är ditt fokus att utveckla och arbeta med automatiserade tester för ett av Svenska kraftnäts komplexa och verksamhetskritiska system. Du arbetar i en förvaltningsgrupp tillsammans med trevliga och kompetenta IT-specialister och samarbetar också med leverantören av systemet. Du tillhör IT-divisionen med placering på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter

Som tekniskt testare/testutvecklare arbetar du med:

  • Vidareutveckling av vår testmiljö med inriktning mot testautomatisering
  • Ta fram testfall i nära samarbete med IT-specialisterna
  • Utveckla och exekvera automatiserade testfall
  • Genomföra prestandatester och tekniska tester
  • Nära samarbete med leverantören kring tester.

Din bakgrund

Du har högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vi ser att du har:

  • Erfarenhet av testarbete inklusive prestandatester och icke-funktionella (tekniska) tester samt framtagande av testfall
  • Erfarenhet av integrationstester och testautomatisering
  • Erfarenhet av etablerade testverktyg
  • Erfarenhet av utveckling/mjukvaruutveckling samt scripting
  • Mycket god och bred kunskap om IT-lösningar samt erfarenhet av komplex IT-miljö.

Det är meriterande om du har erfarenhet av Java och C++ samt Linux som är vår utvecklingsmiljö. Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift.

Dina personliga egenskaper

Varje enskild medarbetare är oerhört viktig för att vi skall lyckas med vårt uppdrag och av den anledningen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper när vi rekryterar. Vi erbjuder en flexibel arbetsmiljö och som person behöver du vara självgående och kunna ta ledning på området och ha förmåga att planera hela testarbetet. Du är kvalitetsmedveten och inriktad på att leverera efter bästa förmåga. Du blir en viktig del av ett specialiserat team med stark yrkesstolthet

Ansökan och mer information

I den här rekryteringen samarbetar Svenska kraftnät med Boxhill Recruitment. Sök tjänsten genom att klicka på “Ansök här” eller dela annonsen med någon du tror passar för rollen. Vill du veta mer, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Maria Grevillius, 072-727 62 94 eller maria.grevillius@bhill.se.

Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 25 februari. Vi behandlar ansökningar löpande och vi välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.