Trainee inom processut­veckling till Driftavdelningen på Svenska kraftnät

Senaste ansökningsdag:

Letar du efter ett traineeprogram med spänning och energi? Vill du bidra med engagemang och kompetens till vårt samhällsviktiga uppdrag? Sök till Svenska kraftnäts traineeprogram!

Det ett år långa traineeprogrammet startar 3 september 2018 och ger dig stor möjlighet att utvecklas både som person och i din blivande yrkesroll med utbildningar, studiebesök, praktik och projektinsatser. Du får även ett brett kontaktnät i energibranschen och god inblick i Norden och Europas elmarknader. Ett internationellt utbyte på 3-6 månader kan bli aktuellt i anslutning till traineeprogrammet.

Trainee Processutvecklare/verksamhetsstöd
Enheten Balanstjänst på Driftavdelningen ansvarar för balanshållningen av kraftsystemet och arbetar tillsammans med andra funktioner i vårt nationella kontrollrum. En del av arbetet består av att utveckla, stödja och samordna kontrollrummets olika behov av IT-stöd i samarbete med IT-avdelningen. Under din traineeperiod kommer du att vara delaktig i det arbetet samt även bidra till utvecklingen av processer, verktyg och andra hjälpmedel. Efter traineeperioden kommer du att fortsätta arbeta med att utveckla, implementera och förvalta processer för kontrollrummet och vara del i det strategiska arbetet.

Din bakgrund
Vi söker dig som är nyutexaminerad civilingenjör och har inriktat dig inom teknik/IT, ekonomi eller motsvarande. Tidigare erfarenhet av arbete med processer, samordning och/eller kravställa verksamhetsbehov för IT-system är meriterande. Som person är du lösningsorienterad och har både initiativförmåga, drivkraft och kan utföra ditt arbete självständigt. Vi värdesätter att du kan sätta dig in i olika delar och se hur de bildar en helhet samt har god pedagogisk förmåga att beskriva det för andra. Viktigt är också att du har god samarbetsförmåga och framgångsrikt kan skapa nätverk inom organisationen. Du är kommunikativ och uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift. Vi ser gärna att du har erfarenhet av praktik eller studier utomlands och/eller föreningsliv. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap är därför ett krav. Din placering blir på huvudkontoret i Sundbyberg. Du erbjuds en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Det är av vikt att du efter avslutat traineeprogram accepterar att åka på utlandspraktik på 3-6 månader ifall denna möjlighet erbjuds.

Ansök senast den 21 december 2017. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt. Om du söker flera traineetjänster vill vi att du anger prioritetsordning samt skickar in ansökan till respektive tjänst.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Karolina Näsholm, tel. nr. 010-475 82 01 alternativt HR-specialist Sofie Westerberg, tel. nr. 010-475 8615. Fackliga representanter är Maria Bergqvist, SACO, tel. 010-475 82 90 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Läs mer om vår traineeverksamhet och tidigare traineers erfarenheter på vår hemsida www.svk.se/jobba-har/student/traineeprogram/

Välkommen med din ansökan!