Trainee IT-arkitekt till Svenska kraftnät

Senaste ansökningsdag:

Letar du efter ett traineeprogram med spänning och energi? Vill du bidra med engagemang och kompetens till vårt samhällsviktiga uppdrag? Sök till Svenska kraftnäts traineeprogram!

Det ett år långa traineeprogrammet startar 3 september 2018 och ger dig stor möjlighet att utvecklas både som person och i din blivande yrkesroll med utbildningar, studiebesök, praktik och projektinsatser. Utöver att du blir en del av en dynamisk arbetsplats med spännande utmaningar får du ett brett kontaktnät i energibranschen och god inblick i Norden och Europas elmarknader. Ett internationellt utbyte på 3-6 månader kan bli aktuellt i anslutning till traineeprogrammet.

Trainee IT-arkitekt
På enheten IT-projekt och samordning kommer du att vara delaktig i utvecklingen och förvaltningen av Svenska kraftnäts IT-arkitektur. Vi befinner oss i en uppbyggnadsfas av att skapa mer strukturerade arbetssätt runt styrningen av IT-arkitekturen. Vi blir alltmer digitaliserade samtidigt som vi ställer väldigt höga krav på IT-säkerhet.

I rollen som trainee inom IT-arkitektur kommer du att i samarbete med dina kollegor medverka för hur IT-lösningar realiseras enligt verksamhetens krav och i förhållande till andra IT-lösningar. Du kommer att agera bollplank mot kravställare och hjälpa till att skriva krav- och designdokumentation, samt följa upp realisering. Efter traineeåret fortsätter du att utvecklas i din roll som IT-arkitekt. Du kommer att tillhöra ett litet team med kompetenta och engagerade kollegor där du har möjlighet att påverka arbetssätt och har nära till hela Svenska kraftnäts verksamhet.

Din bakgrund
Vi söker dig som är nyutexaminerad och har inriktat dig inom systemvetenskap eller motsvarande. Vidare har du intresse för hur olika delar t ex processer, infrastruktur och applikationsfrågor samverkar till en målarkitektur samt inser vikten av IT-säkerhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av praktik eller studier utomlands eller annan erfarenhet som lärt dig vikten av att ta egna initiativ och anpassa dig till förändringar.
Som person är du också nyfiken på nya tekniker och innovation men vill också lära dig av dina erfarna kollegor. Du är en kommunikativ problemlösare och kan sätta saker i sammanhang och på ett pedagogiskt sätt beskriva din lösning för andra. God förmåga att skapa goda relationer och gott samarbete med andra ser vi som en självklarhet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap är därför ett krav. Din placering blir på huvudkontoret i Sundbyberg. Du erbjuds en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Det är av vikt att du efter avslutat traineeprogram accepterar att åka på utlandspraktik 3-6 månader ifall denna möjlighet erbjuds.

Ansök senast 21 december 2017. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt. Om du söker flera traineetjänster vill vi att du anger prioritetsordning samt skickar in ansökan till respektive tjänst.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Sara Carmo Sjölund, tel. nr. 010-475 87 83 alternativt HR-specialist Sofie Westerberg, tel. nr. 010-475 86 15. Fackliga representanter är Maria Bergqvist, SACO, tel. 010-475 82 90 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Läs mer om vår traineeverksamhet och tidigare traineers erfarenheter på vår hemsida www.svk.se/jobba-har/student/traineeprogram

Välkommen med din ansökan!