Trainee Teknikspecialist till Svenska kraftnät

Senaste ansökningsdag:

Letar du efter ett traineeprogram med spänning och energi? Vill du bidra med engagemang och kompetens till vårt samhällsviktiga uppdrag? Sök till Svenska kraftnäts traineeprogram!

Det ett år långa traineeprogrammet startar 3 september 2018 och ger dig stor möjlighet att utvecklas både som person och i din blivande yrkesroll med utbildningar, studiebesök, praktik och projektarbete. Du får även ett brett kontaktnät i energibranschen och god inblick i Norden och Europas elmarknader. Ett internationellt utbyte på 3-6 månader kan bli aktuellt i anslutning till traineeprogrammet.

Trainee Teknik Nätutbyggnad
Vi söker dig som vill arbeta med tekniska frågor i våra utbyggnadsprojekt. Du kommer att tillhöra en av våra teknikenheter på avdelning Nätutbyggnad och får möjlighet att utvecklas som teknikspecialist inom något av områdena luftledningar, ställverksteknik, kontrollanläggningar eller kablar. Här finns gott om engagerade och kompetenta kollegor att lära sig av, både på djupet och på bredden.

I rollen som trainee inom kraftlednings- eller stationsteknik kommer du att få lära dig om och arbeta med våra utbyggnadsprojekt från flera olika aspekter. Efter traineeåret fortsätter du att utvecklas mot en roll som teknikstöd/teknikansvarig i projekten och arbetar tätt tillsammans med projektledarna med en mängd tekniska frågor inom ett valt specialistområde. Vilket detta specialistområde blir kommer vi överens om gemensamt under traineeåret, baserat på vilken utbildning och vilket intresse du har, samt Svenska kraftnäts behov.

Din bakgrund
Vi söker dig som är nyutexaminerad civilingenjör med inriktning inom elkraft, fysik, maskinteknik, energi eller bygg/samhällsbyggnad/väg och vatten. I din utbildning ingår t.ex. något eller några av följande områden:

  • Elkraftteknik
  • Energisystem
  • Konstruktion (stål/betong)

Vi ser gärna att du lärt dig vikten av att ta egna initiativ och anpassa dig till förändringar genom praktik/studier utomlands eller annan lämplig erfarenhet.

Som person är du noggrann, ansvarsfull och har mycket god samarbetsförmåga. Du har ett brett teknikintresse och en nyfikenhet att ständigt lära dig mer. Du ser ett värde både i att lära dig från erfarna kollegor och samtidigt arbeta med innovation och morgondagens teknik. Du trivs med att utreda tekniska frågeställningar och presentera resultatet på ett begripligt sätt. Du är kommunikativ och uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap är därför ett krav. Din placering blir på huvudkontoret i Sundbyberg. Du erbjuds en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Det är av vikt att du efter avslutat traineeprogram accepterar att åka på utlandspraktik på 3-6 månader ifall denna möjlighet erbjuds.

Ansök senast 21 december 2017. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt. Om du söker flera traineetjänster vill vi att du anger prioritetsordning samt skickar in ansökan till respektive tjänst.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Maria Jalvemo, tel. nr. 072 – 214 06 15 alternativt HR-specialist Sofie Westerberg, tel. nr. 010-475 8615. Fackliga representanter är Maria Bergqvist, SACO, tel. 010-475 82 90 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Läs mer om vår traineeverksamhet och tidigare traineers erfarenheter på vår hemsida www.svk.se/jobba-har/student/traineeprogram

Välkommen med din ansökan!