Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Två kraftsystemin­genjörer för analysappli­kationer och nätmodell

Senaste ansökningsdag:

Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi bygger ut stamnätet för att möta framtidens energibehov och utvecklar vårt samarbete med övriga Europa.

Svenska kraftnät söker nu dig som vill vara delaktig i arbetet med de IT-system och analysverktyg som är en förutsättning för en hög driftsäkerhet i elsystemet. Du kommer att tillhöra enheten Driftsystem som består av 16 personer. Enhetens övergripande ansvar är att underhålla och utveckla de IT-system som används i Svenska kraftnäts kontrollrum.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
I denna roll kommer du att arbeta med underhåll och utveckling av den nätmodell som är grunden för de analysapplikationer som används i Svenska kraftnäts kontrollrum och driftanalysfunktion. Du kommer också att agera expert på dessa applikationer, vilket innefattar andra linjens support och användarstöd, teknisk kravanalys och kravuppföljning, testaktiviteter samt dokumentation.

Flera stora utvecklingsprojekt pågår just nu med syfte att utveckla metoder och verktyg för Svenska kraftnäts analysverksamhet – exempelvis införande av en ny kapacitetsberäkningsmetod samt en ny balanseringsmodell i Norden. Då kunskap om kraftsystemet och analysapplikationer är central för den förändring vi driver mot finns goda möjligheter till utmanande roller i dessa projekt.

Du kommer få möjlighet att utveckla dina kunskaper om det nordiska kraftsystemet som medlem i ett väl fungerande team med kompetenta kollegor. Du bidrar tack vare det nära samarbetet med medarbetare i Svenska kraftnäts kontrollrum till att vi alltid håller Sverige lysande. Du kommer in i en tid som präglas av utveckling och spännande arbetsuppgifter för den som visar engagemang och är villig att lära.

Din bakgrund
Du ska ha god elkraftteoretisk kunskap förvärvad genom civilingenjörsexamen inom elkraft eller energisystem, eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du är kommunikativ och behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Du ska ha minst fem års arbetslivserfarenhet inom elkraft- eller energisystemområdet.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av ett eller flera av dessa områden: kraftsystemmodeller, analysapplikationer (t ex PSS/E), SCADA-system, kraftsystemdrift, programmering, balansering av kraftsystemet och Unix/Linux. Det är också meriterande om du arbetat med kravhantering.

Dina personliga egenskaper
Du är öppen för ny kunskap och intresserad av problemlösning, då du ständigt kommer att ställas inför nya frågeställningar för att bibehålla en hög tillgänglighet på och kvalitet i nätberäkningarna. De system du arbetar med är driftkritiska och samhällsviktiga, vilket ställer krav på kvalitetsmedvetenhet och noggrannhet. Du är samarbetsorienterad och initiativtagande och bidrar starkt till det team som har som mål att stötta kontrollrummet på bästa möjliga sätt.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Najib Mirkhani, tel. nr. 010-475 81 79 alternativt rekryteringsspecialist Josefine Blomquist, tel. nr. 010-475 88 17.
Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91.
Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se
 
Välkommen med din ansökan senast den 20 januari 2020. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kom-mer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras