Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Utredningsledare

Senaste ansökningsdag:

Vill du arbeta i en föränderlig och utvecklande miljö där du bidrar med din kompetens och blir en viktig länk i arbetet för att hela Sverige lyser? Sök då tjänsten som utredningsledare på Svenska kraftnät.

Hos oss får du en bred roll med varierande arbetsuppgifter samtidigt som du ges möjlighet att specialisera dig inom ett område kopplat till din kompetens och ditt intresse.

Du kommer att tillhöra enheten Genomförandeanalys som ansvarar för att starta upp och driva utredningar för anläggningsprojekt i det svenska stamnätet. Resultatet ligger till grund för projektering och upphandling av Svenska kraftnäts anläggningsprojekt. Enheten tar också fram underlag för beslutsfattning och tecknar avtal med nätägare.

Arbetsuppgifter
Rollen som utredningsledare innebär att du planerar och leder projekteringen av stations- och ledningsprojekt i utredningsfasen. I utredningen ingår bland annat att ta fram stationsutföranden, stationsplacering, möjliga ledningssträckningar samt ta fram risker med avseende på t.ex. arbetsmiljö och miljöpåverkan. Du kommer också att ta fram ekonomiskt underlag för investeringen samt tidplan för genomförandet med beaktande av avbrottsmöjligheter.

Du ansvarar för att koordinera och driva arbetet framåt i samarbete med sakkunniga medarbetare från andra avdelningar för att uppnå en så heltäckande utredning som möjligt. I arbetet ingår även kontakter med externa parter och framtagande av avtal med dessa.

Tjänsten är placerad vid vårt huvudkontor i Sundbyberg, tjänsteresor kan förekomma i viss mån.

Din bakgrund
Du har flera års erfarenhet från energibranschen, gärna inom förprojektering/projektering av stationer och/eller ledningar. Du har också en ingenjörsexamen eller har motsvarande erfarenhet förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdigt. God kunskap om det nordiska kraftsystemet och erfarenhet som projektledare ses som meriterande.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har mycket god samarbetsförmåga och är van att arbeta i projektform och koordinera komplexa uppgifter i samverkan med andra. Du är initiativtagande, har en strukturerad problemlösningsförmåga och levererar resultat med hög kvalitet enligt tidplan. Vi ser gärna att du är uthållig och trivs med att motivera andra och dig själv i med- och motgång. Du har god kommunikativ förmåga i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Santiago Piva, tel. nr. 010-475 86 64. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 25 augusti 2019. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.