Vill du ha ansvar för tekniskt underhåll av elkraftsanlä­ggningar i norra Norrland?

Senaste ansökningsdag:

Svenska kraftnät söker en underhållsingenjör för våra anläggningar i regionen norra Norrland med placering i Sundsvall eller annan lämplig plats i regionen.

Du kommer att bli en del av en verksamhet som både underhåller och bygger elanläggningar och elnät. Enheten stamnätsunderhåll ansvarar för den operativa förvaltningen av Svenska kraftnäts stationer och har en viktig del i målsättningen mot en förvaltning i världsklass år 2025.

Svenska kraftnät är en stor beställare av förebyggande och avhjälpande underhåll till stamnätets högspänningsstationer i hela Sverige. Underhållet planeras och följs upp av underhållsingenjörer, som är uppdelade i sex regioner.

Dina arbetsuppgifter
I den här rollen ansvarar du för förvaltning och underhåll av våra stationsanläggningar norr om Umeå. Det innebär planering och budgetering av förebyggande och avhjälpande underhåll för dessa anläggningar. Du agerar beställare av underhållsarbeten som utförs av drift- och underhållsentreprenörer samt följer upp kvaliteten på entreprenörernas arbete där HMS-arbetet är en viktig del. Du besöker dina anläggningar regelbundet och har god kännedom om projekt och arbeten som pågår i dem. 

Svenska kraftnät genomgår en period av kraftig utbyggnad och i din roll ges du också möjlighet att i referensgrupper påverka pågående större stationsprojekt samt att stödja utredningar kring utbyte av utrustning i dina stationsanläggningar. Bemanning av funktionen vakthavande reparationsberedskap kan eventuellt bli aktuellt. Det innebär bl a att du stöttar Svenska kraftnäts driftcentral genom att agera som en länk mellan driftavdelningen och våra underhållsentreprenörer.

Vi erbjuder dig ett spännande och varierat arbete med goda möjligheter att påverka din arbetssituation och du arbetar både i kontorsmiljö och i våra anläggningar. B-körkort är ett krav. Din fasta placering blir på något av våra kontor i Sundsvall, Sollefteå eller annan lämplig ort enligt överenskommelse.

Din bakgrund
Vi söker dig med teknisk elutbildning på minst gymnasienivå som har erfarenhet av underhåll av högspänningsstationer. Du har allmänt god teknisk förståelse för en högspänningsstations olika teknikområden. Vi uppskattar om du har specialistkompetens inom något teknikområde. Goda kunskaper i svenska är ett krav. Du har god datorvana och hanterar engelska i tal och skrift. Som person är du initiativrik, ansvarstagande och ser samarbete och kommunikation med andra som en självklarhet för att nå goda resultat. Du arbetar strukturerat och har förmåga att prioritera ditt arbete på effektivt sätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Svenska kraftnät arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och säkerhetsprövning med registerkontroll och säkerhetsintervju kommer genomföras innan anställning. Svenskt medborgarskap är ett krav.

Vill du veta mer om tjänsten kan du kontakta enhetschef Willy Lund, tel. 010-475 84 12 eller HR-specialist Sofie Westerberg, tel 010–475 86 15. Fackliga företrädare är Maria Bergqvist (SACO), tel. 010–475 82 90 och Stefan Ekberg (ST), tel. 010 - 475 82 91.

Välkommen med din ansökan senast 23 februari 2018.