Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Porträtt Guiseppe Martinelle

Giuseppe jobbar med datautbyte i kraftsystemet

Giuseppe Martinelli trivs med arbetet som datastrateg för strukturdata på Svenska kraftnäts enhet kraftsystemhubben, eftersom det ger nya utmaningar och möjligheter varje dag.

”Jag blev lockad direkt”

Kan du berätta kort om vad du jobbar med?

– Jag är datastrateg för strukturdata. Jag jobbar med att säkerställa att vi har en gemensam kraftsystemmodell med hög kvalitet. Kraftsystemmodellen är en representation av det svenska kraftsystemet som vi använder för drift, planering och analys. Det är viktigt att modellen i våra system uppfyller våra behov och möjliggör ett effektivt och tydligt samarbete med externa aktörer och europeiska kollegor. Jag är också med i en expertgrupp för CIM (Common Information Model), där experter från olika avdelningar samlas för att harmonisera hur vi modellerar och använder CIM-standarden inom verksamheten.

Vad var det som lockade med Svenska kraftnät?

– Först och främst pågår det en revolution i elförsörjningen i Europa och i Sverige, och det finns många utmaningar att möta men också möjligheter att bidra till – det är superspännande! Dessutom tycker jag att CIM-standarden är intressant, så när jag såg en jobbannons för att jobba med detta blev jag lockad direkt.

”Enkelt att få balans mellan arbete och privatliv” 

Hur är Svenska kraftnät som arbetsplats?

– Det är en jättebra arbetsplats med kompetenta människor som är fokuserade på de utmaningar som kraftsystemet står inför. Samtidigt är det lugnt och fint, folk är trevliga. Det är också välorganiserat när det gäller nya medarbetare – det finns många kurser och lättillgänglig information. Du kommer in i en strukturerad miljö och kan fokusera på jobbet snabbare. Dessutom bryr sig Svenska kraftnät om sina anställda. Det är inga problem om man måste vabba eller greja, det är enkelt att få balans mellan arbete och privatliv.

Vad gillar du mest med ditt arbete?

– Att jag ser nya utmaningar och möjligheter varje dag. Det är aldrig tråkigt, det är något nytt hela tiden.

Vad behöver man veta om man funderar på att söka jobb hos Svenska kraftnät?

– Svenska kraftnät har en central roll i energiomställningen – det är en viktig arbetsplats. Hur Sverige ser ut om trettio år beror delvis på hur bra jobb Svenska kraftnät och övriga aktörer i energisektorn gör nu, eftersom det påverkar hur industrin och samhället kan växa. Stolthet och framtidstro är jätteviktiga delar i att jobba hos oss. Det låter som en marketinggrej men det stämmer verkligen.

 

Våra lediga tjänster

Vi rekryterar för fullt och kommer att fortsätta att göra det framöver!

Till våra lediga jobb

Våra lediga tjänster

Vi rekryterar för fullt och kommer att fortsätta att göra det framöver!

Till våra lediga jobb

Träffa fler medarbetare!

Träffa fler av våra medarbetare som berättar om sina roller, arbetet på Svenska kraftnät och hur de balanserar jobb och fritid.

Möt våra medarbetare
Granskad