Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Linda Ambjörnsson

Linda främjar dialogen genom samtal och samarbete

Linda Ambjörnsson är kommunikatör på Svenska kraftnät och arbetar med samhällskontakter. Hon möter olika intressenter varje dag – både externt och inom myndigheten. När elnätet byggs ut är det extra viktigt med samverkan och att dialogen mellan alla aktörer flyter på.

”Samtal och samarbete är nyckelord”

Kan du berätta lite kort om vad du jobbar med?

– Jag arbetar som kommunikatör i våra utbyggnadsprojekt, till exempel där vi bygger nya kraftledningar och stationer. Det är satsningar som påverkar och engagerar många, såväl inom branschen som privatpersoner och andra samhällsaktörer. Jag jobbar med att främja dialog mellan alla som berörs – jag pratar med allt från fastighetsägare till myndigheter. Samtal och samarbete är nyckelord för att lyckas i utbyggnadsprojekten.

Vad är det bästa med att vara kommunikatör på Svenska kraftnät?

– Jag träffar många människor i mitt jobb och det ger mig mycket energi. Jag för samman olika parter så att de kan prata med varandra och lösa utmaningar tillsammans. Det känns bra. Jag träffar medarbetare i många olika funktioner och expertroller hos oss internt också. Det är härligt att arbeta ihop med kollegor som verkligen kan sin sak.

”En viktig del av den demokratiska processen”

Varför ska man som kommunikatör söka sig till Svenska kraftnät?

– Därför att vi verkar i en bransch som utvecklas snabbt och på en myndighet som har ett viktigt uppdrag. Som kommunikatör här gör du skillnad på riktigt och dialogen vi har med olika intressenter och aktörer är en viktig del av den demokratiska processen. Vi är också en myndighet som växer med väldigt många nya medarbetare, och där har den interna kommunikationen en viktig roll.

Hur ser du på Svenska kraftnät som arbetsplats?

– Det är en arbetsplats där balans mellan arbete och fritid värdesätts. Möten ligger till exempel endast mellan vissa fasta tider, och det finns en flexibilitet så att vi kan arbeta delvis hemifrån för dem som avtalat om det. Det är också en arbetsplats där det händer mycket hela tiden, med nya uppdrag och nya kollegor.

”Ger mig entusiasm för att gå till jobbet varje dag”

Vad betyder Svenska kraftnäts samhällsuppdrag för dig?

– Jag känner stolthet över att vara en pusselbit i samhällsbygget. Det är hisnande att tänka på vad vi tillsammans ska åstadkomma för energiomställningen i Sverige. Det ger mig entusiasm för att gå till jobbet varje dag.

Våra lediga tjänster

Vi rekryterar för fullt och kommer att fortsätta att göra det framöver!

Till våra lediga jobb

Våra lediga tjänster

Vi rekryterar för fullt och kommer att fortsätta att göra det framöver!

Till våra lediga jobb

Träffa fler medarbetare!

Träffa fler av våra medarbetare som berättar om sina roller, arbetet på Svenska kraftnät och hur de balanserar jobb och fritid.

Möt våra medarbetare
Granskad