Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Sara Andersson

Sara analyserar omvärlden och fokuserar på problemlösning

Sara Andersson ansvarar för ett team som arbetar med strategisk omvärldsbevakning på Svenska kraftnät. Hon och hennes kollegor fångar in trender och skeenden i omvärlden för att skapa omvärldsanalyser som används i strategi- och analysarbetet.

”Det finns en väldig stolthet över uppdraget”

Vad fick dig att söka dig till Svenska kraftnät?

– Samhällsuppdraget. Jag fascineras av att ha staten som uppdragsgivare, med det ansvar och den långsiktighet det innebär. Vi jobbar ju på medborgarnas uppdrag, det tycker jag är häftigt.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

– Jag sitter mycket i workshops eller teammöten där vi analyserar, löser problem och tar fram förslag till beslut och policies. Ungefär 70 procent av min arbetsdag består av problemlösning i team och 30 procent av att jag producerar och analyserar själv ­– skriver rapporter, analyser och presentationer.

Hur är Svenska kraftnät som arbetsplats?

– Det är fantastiskt dynamiskt. Vi är inne i ett förändringsskede där många saker ändras i högt tempo. Vi är också i en tillväxtfas och rekryterar intensivt just nu. Svenska kraftnät kännetecknas av en kultur där man premierar kunnande och kompetens. Det är en expertorganisation, och det finns en väldig stolthet över uppdraget. Det är vi som ser till att det byggs kraftledningar, att vi får rätt elproduktionsmix och som ser till att lampan lyser i varje svenskt hem 24/7. Vi är själva blodomloppet för både företag och privatpersoner!

”Min lilla pusselbit har betydelse”

Vad drivs du av?

– Att bidra till samhällsutvecklingen. Det låter kanske superklyschigt men det ger mig meningsfullhet – att känna att min lilla pusselbit har betydelse för att vi ska göra samhället ännu lite bättre.

Vad tycker du är viktigt att veta om man söker jobb på Svenska kraftnät?

– Jag skulle vilja skicka med att det är inte så nördigt som man kan tro. Det är de stora samhällskeenden vi arbetar med – allt vi gör bidrar till att förbättra och möjliggöra för energiomställningen. Att verkligen vara med och påverka i ett avgörande skede för vår planet och kommande generationer.

 

Våra lediga tjänster

Vi rekryterar för fullt och kommer att fortsätta att göra det framöver!

Till våra lediga jobb

Våra lediga tjänster

Vi rekryterar för fullt och kommer att fortsätta att göra det framöver!

Till våra lediga jobb

Träffa fler medarbetare!

Träffa fler av våra medarbetare som berättar om sina roller, arbetet på Svenska kraftnät och hur de balanserar jobb och fritid.

Möt våra medarbetare
Granskad