Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Traineernas blogg

Följ våra traineers vardag genom deras egen blogg.

Traineebloggen

Följ bloggen via RSS E-post

Skikkelig koselig höst i Norge

I samband med att behovet av att bygga nya ledningar har vuxit har även behovet av projekteringskompetens in house ökat.Även om vi idag handlar upp all projektering är det viktigt att kunna säkerställa att de genomförs och resulterar i ett lyckat resultat. Men hur ska man kunna lära sig projektering utan att själv projektera??...

Energiresan!

Varje kull med traineer åker på en resa i slutet av programmet. Syftet med resan är att vi ska bredda vår kunskap inom områden som är relevanta för både oss och för Svenska kraftnät. Vi valde att åka till Österrike för att ta reda på mer om hur det är att ha ett elnät som kopplar till sex andra länder.

Nu är sommaren äntligen här, men vad har vi traineer hunnit med under våren?

Tiden har verkligen gått fort och snart är det semestertider för oss traineer, men först tänkte vi ta tillfälle i akt och berätta om allt roligt vi har fått göra under våren. Här kommer du få läsa om våra besök hos våra nordiska kollegor, de praktiker vi har gjort på andra enheter i organisationen m.m. Vi traineer får verkligen göra massa roligt på Svenska kraftnät så det finns mycket att berätta om. Men traineeprogrammet är inte slut ännu, jag tänkte avsluta med att berätta vad vi kommer hitta på när vi är tillbaka från semestrarna.

Blickar framåt genom att titta bakåt

Traineeprogrammet rullar på för fullt och det är fortfarande långt kvar till september då vårt år som traineer är över, men det börjar ändå bli dags att snegla lite framåt. Vad kan komma att hända sen?

gruppbild på traineerna

Sammanfattning av de första månaderna som trainee

Tiden går snabbt när man har roligt och vi traineer har snart varit anställda på Svenska kraftnät i fem månader. Här kommer en sammanfattning av hösten som gått och en liten hint om våren som kommer. Läs om våra studieresor, utbildningsmoduler vi genomfört och det projekt vi jobbat med under hösten men också den praktikperiod och de studieresor som är på ingång.

Norrlandsresa!

Som trainee på Svenska kraftnät har man förmånen att få åka på många spännande studiebesök, mässor och utbildningar. Den kallaste veckan i november packade vi våra varmaste kläder och drog norrut för att besöka vårt lokalkontor i Sundsvall och vår norra driftcentral i Sollefteå.

Arbetsmiljöveckan

Under vecka 43 har vi på Svenska Kraftnät fokuserat lite extra på det som får oss att må bra, förebygger risker och får oss att orka med jobbet också på lång sikt. Detta har vi gjort genom vår så kallade Arbetsmiljövecka. I detta inlägg berättar vi mer om vad den innehållit och bjuder på bilder från några av aktiviteterna.

Traineebloggen är igång igen

Denna gång är vi ett nytt gäng grymma traineer på en av Sveriges viktigaste arbetsplatser. Genom bloggen kommer du att få en unik inblick i Svenska kraftnäts traineeprogram som innehåller spännande studiebesök, resor, praktik och utbildningar och andra roliga händelser.

Granskad