Traineernas blogg

Följ våra traineers vardag genom deras egen blogg.

Traineebloggen

Följ bloggen via RSS E-post

Traineeutbyte hos Statnett i Oslo

Hösten fullkomligt rusar fram i Oslo, halva tiden för traineeutbytet har redan passerat. Då är det verkligen på tiden att det kommer ett blogginlägg!

Energiresan - en studieresa i Europa

Ett mycket lärorikt och intressant år har nu kommit till sitt slut. Jenny, Fredric och Emelie har till fullo börjat arbeta i den vanliga verksamheten. Elin och Pontus har åkt på praktik till Statnett, den norska motsvarigheten till Svenska kraftnät, under hösten. De kommer tillbaka i vinter, förhoppningsvis fulladdade med nya idéer och tips till vår verksamhet. Att få åka på utlandspraktik är en fantastisk möjlighet traineeprogrammet erbjuder!

Traineernas resa till västkusten

Som bekant får vi traineer förmånen att ta del av en hel del spännande studiebesök, mässor och utbildningar. Nu senast åkte vi till Göteborg och besökte bland annat vågkraftinnovatören Seabased och Power Circle Summit-mässan. Vem är då jag som sitter bakom datorn och knapprar? Emelie heter jag och är trainee här på Svenska kraftnät och i det här inlägget tänkte jag delge vår senaste resa till västkusten.

Traineeprojektet: Säkerhetskultur

Hejsan! Nu är det jag, Fredric, som skriver blogginlägget och delar med mig om vad jag och mina traineekollegor gör!

Studiebesök Energinet

Andra veckan i februari var vi traineer på besök hos Energinet.dk för att utbyta erfarenheter och lära oss mer om det nordiska samarbetet. Besöket, som förutom spännande presentationer också innefattade tid tillsammans med deras traineer, var både lärorikt och trevligt. Vi hade innan besöket många funderingar, bland annat om hur det är att balansera ett system med mycket vindkraft och vad är egentligen utmaningen med två synkronområden?

2017 – Uppstarten på det nya året

Det nya året kickstartade med Traineemodul 2. Den senaste tiden har fokus främst varit på löpande arbete på enheten, vilket gjorde att det var extra roligt att sammanstråla i traineegruppen igen. Modulen har Tydlighet som ledord och det var också temat på de två utbildningsdagarna som vi nyligen genomfört.

Presentationsteknik och kärnkraftverk

Hej! Kul att du läser traineebloggen! Jag heter Pontus Romanus och det här är mitt första inlägg. Idag skriver jag lite om vad vi traineer gjort sedan sist och några ord om framtiden. Den är spännande och jag ska berätta varför! Kommunikation, det vill jag också prata om. Temat blir framtiden och kommunikation.

Att lära känna Svenska kraftnät

I rollen som trainee på Svenska kraftnät är det viktigt att skapa sig ett helhetsperspektiv av organisationen. Inledningsvis fick vi därför i uppgift att intervjua medarbetare på olika avdelningar för att skapa oss en förståelse för vår verksamhet och vårt uppdrag. Detta var självklart också till stor nytta för att ta oss igenom alla kluriga förkortningar som varje nyanställd ställs inför!

Väst och hjälm på igen

Tiden på Svenska kraftnät går fort och vi traineer går in på vår fjärde vecka. Denna vecka har vi haft fullt upp med både aktiviteter tillsammans och enskilt på respektive avdelning.

Studiebesök på Annebergs station

Under tisdagen fick vi traineer följa med på ett studiebesök. Dagen inleddes på kontoret med en intressant och givande presentation om det stora projektet Stockholm Ström. Att det är ett väldigt omfattande projekt hade vi nog alla förstått innan, men exakt hur stort det är var nästan svårt att ta in. Jag tycker personligen att en av de bästa sakerna med att jobba på Svenska kraftnät är just att få vara en del av sådan här viktig samhällsutveckling.

Utbildningsdagar

Andra veckan på traineeprogrammet och Svenska kraftnät kickade igång med tre utbildningsdagar på Ljunglöfska slottet i Blackeberg. Föreläsningar varvades med diskussioner, reflektioner och caselösningar.

Välkommen till Traineebloggen!

Hur är det att vara nyexaminerad och nyanställd på Svenska kraftnät? Hur är det att få en skräddarsydd inblick i ett samhällsviktigt företag?

Granskad