Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hoppa till huvudinnehåll

Örby – Snösätra

Följ projektet via

Koncession till Örby-Snösätra

Svenska kraftnät har meddelats nätkoncession från Energimarknadsinspektionen för en 400 kV markkabel från Örby till Snösätra, Stockholms kommun.

Nyttan med den nya markkabeln

Elnätet i Stockholm är i behov av förstärkning och förnyelse för att möta framtidens behov av säkra elleveranser. Svenska kraftnät föreslår, tillsammans med Vattenfall och Ellevio och på uppdrag av regeringen, en helt ny struktur för regionens elnät. Projektet kallas Stockholms Ström där elförbindelsen City Link ingår som en del i fyra etapper. Örby-Snösätra är den tredje etappen för att binda samman stamnätet mellan norra och södra Stockholmsområdet. Färdigbyggd blir det möjligt att mata elen från flera håll till Stockholmsområdet vilket gör att det mer driftsäkert än idag.

Fortsatt projektering

Nu fortsätter projekteringsarbetet med förfrågningsunderlag till blivande entreprenörer. Det innebär ytterligare ett steg mot byggnation.