Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hoppa till huvudinnehåll

Örby – Snösätra

Följ projektet via

Samråd om ett utbyggnadsförslag

Efter samrådets första skede där flera utredningskorridorer presenterades, har vi fortsatt utredningen för att välja en sträckning och valt ett utbyggnadsförslag. I maj fortsätter samrådsprocessen med berörda för att informera och ta emot synpunkter på den planerade kabelförbindelsen.

Utbyggnadsförslaget innebär att elförbindelsen byggs med kablar i mark som i huvudsak följer Örbyleden söderut till Högdalens industriområde. Norr om industriområdet viker förbindelsen västerut och följer gång- och cykelvägar genom Trollesundsskogen. Därefter korsar förbindelsen Nynäsbanan och anslutningsspår till tunnelbanedepån, mot den planerade stationen Snösätra.

I dagsläget utgörs utbyggnadsförslaget av en cirka 10–20 meter bred utredningskorridor(på enstaka platser upp till 60 meter), inom vilken den detaljerade sträckningen senare bestäms. Schaktet som kablarna kommer att förläggas i blir cirka 4 meter brett.