Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Nyheter

Följ våra nyheter via RSS E-post
Filtrera nyheterna
Visa enbart de som är förkryssade

Godkänt förslag om antaganden och metod för kostnadsnyttoanalys

Energimarknadsinspektionen (Ei) har godkänt ett förslag om antaganden och metod för kostnadsnyttoanalys i enlighet med artikel 156.11 i kommissionens förordning (EU) 2017/1485 om fastställande av riktlinjer för driften av elöverföringssystem (SO).

Godkända förslag under EU-förordningen om drift av elöverföringssystemet

Svenska kraftnät har tillsammans med övriga stamnätsoperatörer i Norden tagit fram flera förslag som rör genomförandet av Kommissionens förordning (EU) 2017/1485 om fastställande av riktlinjer för driften av elöverföringssystemet (SO). Fyra av dessa är nu godkända av Energimarknadsinspektionen (Ei).

Med ena foten i kontrollrummet och den andra i föräldraledigheten

Caroline Carlstrand Nyberg är vakthavande ingenjör (Vhi) på Svenska kraftnät. Var sjätte vecka är det hon som har det yttersta ansvaret i kontrollrummet för Sveriges elförsörjning. En otroligt viktig roll. Hon kombinerar det med en annan viktig roll – föräldraledig mamma.

Årsredovisning 2018

Nu finns Svenska kraftnäts Årsredovisning för 2018 framtagen i en layoutad och utskriftsvänlig version.

Hansa PowerBridge ger förutsättningar för ökad elhandel

Den planerade elförbindelsen Hansa PowerBridge mellan Sverige och norra Tyskland byggs för att främja elhandeln i Europa. Det svenska samrådet har nyligen avslutats och nu pågår Svenska kraftnäts arbete med målet att i slutet av året lämna in ansökan om koncession. 2026 är planen att förbindelsen ska tas i drift.

Konsultation om dimensionering av frekvensåterställningsreserver (FRR)

Svenska kraftnät och de nordiska systemoperatörerna bjuder in till konsultation i enlighet med artikel 11 i Kommissionens förordning (EU) 2017/1485 om fastställande av riktlinjer för driften av elöverföringssystemet (SO). Konsultationen gäller förslag om dimensionering av frekvensåterställningsreserver.

Solutions: Invitation to Nordic TSO Stakeholder Workshop

The Nordic TSOs are happy to invite you to a stakeholder workshop on April 26, presenting an update of the work performed as a result of their common report: “The way forward - Solutions for a changing Nordic power system”.