Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hoppa till huvudinnehåll
Maria Ahnfelt och Elisabet Norgren

Ett föredöme för jämställdheten i energibranschen

I samband med ledarskapsprogrammet Qraftsamlings träff den 13 mars har Energiföretagen intervjuat Maria Ahnfelt och Elisabet Norgren, två av våra kvinnliga chefer på Svenska kraftnät som båda är mycket positiva till energibranschens förändringsprogram för ökad jämställdhet.

Svenska kraftnät har länge arbetat aktivt med jämställdhet. Åtgärder kring t.ex. arbetsmiljö och traineeprogram har gjorts med syfte att skapa en attraktiv arbetsplats för kvinnor. Andelen kvinnor i organisationen har ökat stadigt och var vid 2017 års slut 39 procent, andelen kvinnliga chefer var vid samma tidpunkt 55 procent. Som ett led i vårt jämställdhetsarbete deltar Svenska kraftnät i ledarskapsprogrammet Qraftsamling. Qraftsamling är ett årslångt förändringsprogram med syftet att stödja företag i energibranschen som vill arbeta systematiskt för jämställdhet.

I samband med att Svenska kraftnät var värd för Qraftsamlings träff den 13 mars har Energiföretagen intervjuat våra chefer Maria Ahnfelt och Elisabet Norgren. Maria Ahnfelt är enhetschef för driftutbildning och utveckling och Elisabet Norgren för nätutveckling. I intervjun berättar Maria och Elisabet bland annat om sin syn på arbetet med jämställdhet på respektive enheter och på Svenska kraftnät.

Läs hela artikeln här (Energiföretagens webbplats, nytt fönster)