Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Konstruktivt samtal med statsrådet

Generaldirektör Ulla Sandborgh har varit på möte på Miljö- och energidepartementet med anledning av medias granskning. Statsrådet Ibrahim Baylan har tagit del av Svenska kraftnäts bild av händelserna och välkomnar de åtgärder som nu vidtas.

– Mötet kändes bra. Statsrådet hade frågor kring de artiklar media publicerat och ville få min och Svenska kraftnäts bild av de olika händelserna för att förstå vad som har hänt. Vi berättade att vi kommer att söka stöd hos Säkerhetspolisen i utredningen av de brister som vi har identifierat kopplat till säkerhetsprövning av personal. Bristerna kopplat till konsultinköp kommer vi att granska med hjälp av en extern part. Vi har ingenting att dölja, säger Ulla Sandborgh. 

Departementet kommenterar att det har framkommit brister och att det inte är tillfredsställande. Man välkomnar nu att Svenska kraftnät tar stöd av Säkerhetspolisen och en oberoende part.

Svenska kraftnät kommer på torsdag att delta i det sedan länge inbokade mötet med Näringsutskottet. Frågan om förhandsinformation kring våra avgifter kommer att avhandlas.