Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Ett kraftsystem i stor förändring – möt generaldirektör Lotta Medelius-Bredhe på Kraft 2020

De energi- och klimatpolitiska målen tillsammans med en ökad klimatmedvetenhet i samhället ger nya användarmönster, ökad efterfrågan på fossilfria lösningar från företag och helt nya användningsområden för el. Lotta Medelius-Bredhe bjuder in till ett kund- och intressentmöte där fokus ligger på lösningar som ska möjliggöra energiomställningen.

Den 2 september är det dags för Svenska kraftnäts konferens Kraft. Konferensen samlar varje år ledande aktörer från flera branscher för samtal, debatt och kunskapsutbyte. Årets upplaga blir digital.

- Jag tror på möten mellan människor, så av den anledningen känns det roligt att vi trots allt kan genomföra mötet i år och testa en digital lösning. Jag hoppas självklart på bra diskussioner, precis som under förra årets Kraft som bjöd på flera intressanta infallsvinklar, säger Lotta Medelius-Bredhe.

Fokus på vägen framåt

Svenska kraftnät, tillsammans med elsektorns olika aktörer, spelar en central roll i energiomställningen, vilket återspeglas i programmet som på olika sätt fokuserar på vägen framåt för ett kraftsystem i stor förändring.

- Mycket av det som händer inom energisektorn är omvälvande. För oss är Kraft ett tillfälle att nå ut och berätta om detta och om vår roll för en bredare målgrupp. Så det kanske blir en och annan ”aha-upplevelse” över hur mycket som pågår, avslutar Lotta.

Närmare 400 personer har hittills anmält sig till Kraft 2020, som äger rum onsdagen den 2 september kl. 13.00–16.45. Läs mer om programmet och talare här: www.svk.se/kraft2020. (.aspx) Ladda ner